Читај ми!

Медведев турнир из снова завршио титулом у Лондону!

Четврти тенисер света Данил Медведев турнир из снова завршио је освајањем пехара у Лондону. Медведев је пехар најбољег на Завршном турниру у енглеској престоници потпуно заслужио, пошто га је завршио са максималних пет победа, а у финалу је био бољи од Доминика Тима. Рус је савладао Аустријанца после велике борбе и преокрета, резултатом 4:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Данил је тако стигао до девете титуле у каријери, убедљиво највеће до сада, учинивши то на импресиван начин.

Тријумфовао је у свих пет мечева и ушао у пробрано друштво учесника који су, на путу до победничког трона, побеђивали тројицу најбољих играча планете – овога пута то су Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Доминик Тим.

Момак из Москве је након слабијег првог дела сезоне заблистао у финишу и покорио прво Париз, па потом и Лондом.

Редом је био бољи од Зверева, Ђоковића, Шварцмана и Надала, да би у последњем мечу био на ивици пораза од Тима, али се још једном волшебно вратио.

Јасно је било да нас очекује драматичан окршај и почело је у том стилу – маратонским гемом и дугим разменама које су више одговарале Медведеву. Код резултата 2:2 Данил је имао 40:0 на свој сервис, одлично изграђен поен и поприлично једноставан смеч, али га је закуцао у мрежу.

Тада је притиснуо дугме за самоуништење, пошто је изгубио још четири узастопна поена и Тим је направио важан брејк. Имао је Аустријанац и помоћ мреже када год би му било потребно, али је сјајном дефанзивом и храбрим нападима заслужио да га фортуна погледа.

Након нешто мање од 50 минута је решио први сет у своју корист, да би онда пропустио велику прилику у петом гему другог. Имао је две брејк лопте, код прве и прави зицер на мрежи, али није успео да тада сломи отпор четвртог тенисера планете.

Могао је да буде сурово кажњен већ у следећем гему, када се суочавао са брејк приликама. Ипак, извукао се и отишло се у тај-брејк. Доминику сада није функционисала тактика "ударај из све снаге" и 24-годишњи Рус је изборио трећи сет.

Додатно је Данил променио тактику и кренуо чешће да излази на мрежу, а са друге стране, Тим је енергетски почео да пада. Ишчупао се играч из Винер Нојштата у гему у којем је имао 0:40, потом спасао укупно осам брејк прилика, али је на деветој попустио.

Медведев му је одузео сервис у шестом гему и предност сачувао до краја, па је Доминик другу годину заредом поражен у финалу Лондона.

Историја је још једном исписана у "О2 арени", пошто је ово шеста година заредом са различитим шампионом.

Завршни турнир у Лондону игран је за наградни фонд од 5.700.000 долара, а шампиону је осим 1.500 бодова, припао чек на максималних 1.564.000 америчких новчаница.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво