Читај ми!

Ђоковић жели краће мечеве, Надал против преседана на гренд слемовима

Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица најбољих тенисера света, имају опречна мишљења када је у питању будућност тениса и промене које би могле да се догоде. Док Ђоковић жели да се игра максимално убрза како не би временом опадао број навијача, Надал жели да се задржи део тениске традиције барем на оним највећим турнирима – гренд слемовима.

После мечева првог кола на Завршном турниру у Лондону, Србину и Шпанцу постављено је исто питање – да ли би на гренд слемовима требало да се уведе промене и да се мечеви играју на два, уместо на три добијена сета као што је то сада случај?

"Заговорник играња мечева на три сета – свугде. Иако гренд слем турнири имају дугу традицију и историју. Не знам да ли постоји шанса да то променимо. Али, да – више бих волео мечеве на три одиграна сета", изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер је као аргумент за овакав став навео да млађе генерације немају толико пажње као раније и да је тренутни број година просечног гледаоца тениса 61, што је превише.

"Некада мечеви могу да буду предуги, што утиче и на играче. Имамо најдужу сезону од свих великих спортова која траје током читаве године", додао је светски "број 1".

Рафаел Надал, његов највећи ривал, никада не би мењао актуелна гренд слем правила.

"Потпуно сам против промене броја сетова на гренд слемовима. Имамо увек дан паузе. Мислим да играње у пет сетова даје потребну различитост тим турнирима, а истовремено је део историје нашег спорта", каже Надал и објашњава:

"Освојити Гренд слем на три одиграна сета... Потребно је да од играча тражите још нешто, зар не? Морате да будете ментално јачи, физички јачи... Све то у континуитету, током две дуге недеље..."

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво