Читај ми!

Ђоковић победио Борну Ћорића

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Бечу победом над жилавим Борном Ћорићем, резултатом 7:6 (13-11), 6:3. Ђоковић је успео да сломи отпор хрватског играча и, осим пласмана међу осам најбољих, потврди још један велики рекорд. Тријумфом над Борном, Новак је математички обезбедио да ће бити "број 1" на крају године, шести пут у каријери. Ђоковић је стигао до новог великог рекорда и изједначио се са легендарним Питом Сампрасом, а иза себе оставио највеће ривале Роџера Федерера и Рафаела Надала, као и Џимија Конорса.

Ђоковић после 13 година поново игра у Бечу, где је 2007. освојио титулу, а повратнички наступ започео је победом над сународником Филипом Крајиновићем.

Новак је савладао Крајиновића са 7:6 (8-6), 6:3 и обезбедио дуел са Борном, који је претходно у два сета елиминисао Тејлора Фрица.

Биће то четврти међусобни дуел првог и 24. играча на АТП ранг-листи, а сва три претходно су припали нашем представнику – у Мадриду 2016, те у Монте Карлу и Шангају 2018. године.

Осим тога, Ђоковић има још један велики мотив јер би, у случају тријумфа, математички обезбедио прво место на крају године, шести пут у каријери, чиме би се изједначио са идолом Питом Сампрасом.

Турнир у Бечу игра се за наградни фонд од 1.409.510 евра.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво