Читај ми!

Ђоковић се са наследником припрема за наступ у Бечу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић припрема се у Београду за предстојећи турнир из серије 500 у Бечу. Ђоковић је након финала Ролан Гароса и одмора у Босни и Херцеговини, стигао у српску престоницу и започео припреме за финиш сезоне.

Новак је прво делио тениске лекције на улици, да би потом прешао на терен, где му је спаринг партнер био млади Хамад Међедовић.

Момак из Новог Пазара је најбољи српски јуниор и потенцијални Ђоковићев наследник, а таленат који поседује показао је на недавно завршеном гренд слему у Паризу.

Он је на јуниорском Ролан Гаросу стигао до четвртог кола у синглу, уз тријумф над првим носиоцем Харолдом Мајоом, док је у дубл конкуренцији догурао до четвртфинала.

Присутан је био и Ђоковићев тренер Горан Иванишевић, који сe одмарао претходних седмица.

Што се првог рекета света тиче, одлучио је да се после 13 година врати у Беч, где је освојио титулу 2007, како би се тамо припремао за Завршни турнир у Лондону.

Ђоковић је прихватио "вајлд кард" од организатора и придружио се већ јакој постави турнира, коју чине још Доминик Тим, Стефанос Циципас, Данил Медведев, Дијего Шварцман, Андреј Рубљов, Матео Беретини…

Новак вероватно неће учествовати на мастерсу у Паризу који следи, делом и због ванредне ситуације која је уведена, иако га је прошле сезоне освојио, пошто ће му остати 1.000 бодова, будући да је промењен систем бодовања током пандемије коронавируса.

Турнир у Бечу почиње 26. октобра и траје до 1. новембра, а игра се за наградни фонд од 1.409.510 евра.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво