Читај ми!

Ђоковић после драме са Циципасом заказао финални спектакл против Надала!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Ролан Гароса, после драматичне победе над Стефаносом Циципасом. Ђоковић и Циципас одиграли су дуел у пет сетова који је трајао скоро четири сата, а Новак је изашао као победник резултатом 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1. Први рекет планете заказао је спектакл у недељном финалу, пошто ће се за трофеј борити са великим ривалом Рафаелом Надалом.

Шампион из 2016. године дошао је до свог 27. финала на гренд слемовима, петог у Паризу, али је мало недостајало да без истог остане, упркос вођству од 2-0 у сетовима.

На старту меча је Ђоковић спасао четири брејк прилике и то је некако одредило ток прва два сета. Већ у следећем гему је казнио промашаје одузимање Циципасовог сервиса и преузео резултатску контролу.

Ипак, Грк је одговорио агресивном игром и уследио је низ гемова у којима је имао брејк прилике и све их је Србин неутралисао.

Дошао је до вођства у сетовима након нешто више од 40 минута, да би се исти сценарио поновио у другом. Пошто се неколико пута извукао, у петом гему је на невероватан начин одузео сервис Стефаносу и задао му болан ударац.

Сјајном дефанзивом је тада потпуно разоружао шестог играча света и потом рутински дошао на корак до тријумфа.

Имао је брејк вишка у финишу трећег, у гему у којем је сервирао чак и меч лопту, пре него што су кола кренула низбрдо невероватном брзином.

Ситуација на терену се потпуно преокренула, Циципас је постао агресивнији играч на терену и почео да користи своје шансе, док је Новак ушао у серију промашаја. "Моментум" је прешао на страну Грка и смањио је на 2-1.

После размењеног по једног брејка на старту четвртог сета, освајач 17 гренд слемова је пропустио 10 прилика да брејкне ривала, па је казна била сурова – Циципас је изборио пети сет.

Шести играч на АТП ранг-листи је у том делу игре осетио болове у левом квадрицепсу, па је на физичком плану много попустио. Новак је то искористио, протутњао кроз пети сет и завршио посао за нешто мање од четири сата.

Сада ће имати задатак да се физички и психички опорави за финале, у којем ће имати најтежи могући задатак – дуел са великим ривалом Рафаелом Надалом.

Надал је претходно максималним резултатом елиминисао Аргентинца Дијега Шварцмана.

Биће то 56. епизода највећег ривалства у историји "белог спорта", а Ђоковић тренутно води 29-26 у победама. Последњи пут су се састали у јануару на АТП купу, када је српски шампион био бољи у два сета (6:2, 7:6 (7-4)).

"Бик са Мајорке" брани титулу и има много више победа на Ролан Гаросу, али је њихов последњи окршај на париској шљаци, још давне 2015, припао Ђоковићу са убедљивих 7:5, 6:3, 6:1.

Јасно  је да нам следи спектакл у недељу од 15 часова, а директан пренос и тог меча моћи ћете да гледате на нашем Првом програму.

Ролан Гарос игра се за наградни фонд од 38.000.000 евра.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво