Лајовић преко Мађера до другог кола

Душан Лајовић савладао Италијана Ђанлуку Мађера са 3:1 по сетовима 6:4, 7:6, 4:6, 6:1 и пласирао се у друго коло Ролан Гароса. Наредни ривал нашег тенисера је Кевин Андерсон, који је у првом колу надиграо Ласла Ђереа.

Душан Лајовић је оправдао улогу фаворита у дуелу са Италијаном, који је пружио снажан отпор, освојио један сет, али није имао снаге и умећа за преокрет. Лајовића у наредној рунди очекује много тежи ривал - Кевин Андерсон.

Наш тенисер је сјајно ушао у меч на старту је одузео сервис противнику и стигао до предности. Потом је још једном прави брејк и води са 5:2. Мађер је успео да врати један брејк. Ипак, Душан није дозволио да се сет додатно продужи, осваја свој сервис за 6:4 у првом сету.

Велика борба у другом сету. Поново је Лајовић први стигао до брејка предности, међутим Мађер је узвратио у наредном гему и изједначио на 2:2.

Лајовић поново одузима сервис противнику у петом гему. Италијан успева да узврати у осмом. Потом су оба тенисера била сигурнана свој сервис па је сет решен у тај брејку. У овом периоду наш тенисер је био бољи и добио га са 7:4.

Беспоштедна борба виђена је и у трећем сету. Поново је наш тенисер први стигао до брејка предности, али је Италијан узвратио истом мером. Мађер одузима сервис Лајовићу у деветом гему, а потом је на свој сервис спасио две брејк прилике и освојио трећи сет - 6:4.

Губитак сета као да је разљутио нашег аса. Заиграо је агресивније у наставку, константно притискао сервис противника, а са друге стране одлично сервира. То је резултирало са два брејка и два сервис гема освојена са нулом. Противник је успео да освоји само један гем - 6:1.

Наредни ривал нашег тенисера је Јужноафриканац Кевин Андерсон, који је у првом колу савладао Ласла Ђереа са 3:0 (6:2, 6:3, 6:4). Дуел је на програму у четвртак.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво