Серена поново није успела, Азаренка и Осака у финалу Ју-Ес опена

Белоурскиња Викторија Азаренка и Наоми Осака из Јапана бориће се за титулу на овогодишњем Ју-Ес опену. Азаренка је у великом дербију савладала Американку Серену Вилијамс после преокрета, док је Осака, такође у три сета, оправдала улогу фавориткиње против Џенифер Брејди.

Први пут после седам година Белорускиња ће играти у финалу неког гренд слема, тада је на истом месту изгубила од Серене, али је сада наставила са сјајним партијама.

Са друге стране, млађа од сестара Вилијамс поново није успела – од повратка на терен после трудноће и емболије плућа није освојила нити један пехар на највећим турнирима и још је на 23 ГС титуле, једном мање од легендарне Маргарет Корт.

Вика је уписала 11. узастопни тријумф, први над Сереном од 2016. иако се није чинило тако после првих пола сата.

Шестострука шампионка у "великој јабуци" протутњала је кроз први сет изгубивши само један, али Азаренка није одустајала.

Од 2:2 у другом сету направила је серију од 7:1 у гемовима, током исте је изједначила у сетовима и повела у трећем. Стечену предност је успела да задржи и оствари једну од највећих победа у новој фази каријере 1:6, 6:3, 6:3.

Она ће се у финалу састати са Осаком, која је резултатом 7:6 (7-1), 3:6, 6:3 победила највеће изненађење овогодишњег турнира Џенифер Брејди.

Јапанка је пре две сезоне шокирала управо Серену за свој први гренд слем трофеј, а сада је у много другачијој ситуацији, пошто је једна од најгласнијих спортиста у вези са ситуацијом у Сједињеним Америчким Државама.

Нова улога очигледно јој прија, пошто игра сјајно, што је показала у полуфиналу – у првом сету је била много концентрисанија у тај-брејку, док се након изгубљеног другог, сабрала и једним брејком у трећем решила питање победника.

Азаренка и Осака играће четврти међусобни меч, а тренутно Наоми води 2-1 у победама, али је последњи "добила" Белорускиња.

У званичној статистици он није заведен јер је пре две недеље требало да играју финале Синсинатија на истом месту, али је Осака одустала пре меча због лакше повреде.

Финале у женској конкуренцији на програму је у суботу увече од 22.00 по средњоевропском времену.

Ју-Ес опен игра се за наградни фонд од 53.402.000 долара.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво