Младе Италијанке одушевиле тениски свет, а онда је Федерер одушевио њих

Током карантина у Италији, која се суочавала са великом кризом због епидемије коронавируса, две девојчице одушевиле су тениски свет јер нису желеле да се одвоје од рекета. Карола (13) и Виторије (13), тинејџерке из Лигурије, пронашле су креативан начин да играју тенис и у тренуцима када то није било могуће.

Њих две су "оживеле" овај спорт пребацујући лоптицу са крова на кров зграда у којима живе, чиме су моментално постале виралне на друштвеним мрежама.

У том периоду је чак и званични сајт Тениске асоцијације професионалаца (АТП) писао о њима, али нису могле ни да сањају да ће им то донети сусрет са једним од највећих спортиста свих времена.

Роџер Федерер је искористио паузу због повреде за обавезе према спонзорима, а када су се међународна путовања колико-толико прочестила, допутовао је у Италију због сарадње са компанијом "Барила", једном од највећих и најпознатијих у прехрамбеној индустрији.

Федерер је долазак искористио и да обиђе Каролу и Виторију, које су просто занемеле када су схватиле да је поред њих славни Швајцарац.

"Мој омиљени тенисер је Федерер јер волим како изгледа на терену. Увек је концентрисан. Да могу да га упознам, скочила бих на њега или бих се замрзла", рекла је Карола непосредно пре него што је Роџер изашао да их поздрави.

"Не можемо да верујемо, Федерер је на нашем крову", вриштале су од среће девојчице.

И не само то, освајач 20 гренд слем трофеја играо је тенис са њима на истом месту са којег су оне

"Било је сјајно. Играо сам на многим 'кул' местима широм света, али ово је дефинитивно за мене било посебно искуство", изјавио је Федерер и описао сусрет са девојчицама:

"Показали смо да можемо да играмо тенис било где и да се забављамо. Сусрет са девојкама је било нешто веома лепо за мене. Посебно је било играти са њима на том крову. Наравно, видео сам снимак на друштвеним мрежама, али бити на тој локацији, где су њих две играле, просто је сјајно. Играо сам тенис први пут после дуго времена, лоптице су ми бежале и падале на улицу, Карола и Виторија су се много смејале, нису могле да верују да правим толико грешака. Мислим да је лепота свега овога што у ствари и нисам био бољи од њих", нашалио се Федерер да су имале предност домаћег терена.

За крај, последњи део изненађења био је тај да је позвао Рафаела Надала и омогућио двема девојчицама да тренирају у академији шпанског великана у Манакору.

Федерер је, иначе, у 2017. години додао "Барилу" међу своје спонзоре, а верује се да му је тај уговор донео 40 милиона долара.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво