Ђоковић саопштио играчима да ће мастерс у Мадриду бити отказан

Мастерс у Мадриду, који је требало да буде на програму од 12. до 20. септембра, готово извесно ће бити отказан. После најава да постоји могућност отказивања, све је много јасније сада, када је председник Савета играча Новак Ђоковић, својим колегама послао поруку да турнира у "магичној коцки" неће бити, преноси "Марка". Званично саопштење очекује се у току дана, после састанка одржаног у понедељак.

Оваква одлука донета је због пандемије коронавируса, као и одлуке које се тичу путовања и карантина пре и после турнира.

Шпански лист истиче да су АТП и ВТА постигли договор са шпанском владом, тако да тенисери из Њујорка, где ће бити одржани турнири Синсинати опен и Ју-Ес опен, нецће морати у карантин приликом лета из САД у Европу.

Међутим, то није много променило безбедносну ситуацију, па Марка наводи да се Ђоковић обратио колегама у заједничком чету на "Вотсапу", у којем се налази 100 најбољих тенисера, и саопштио им да ће такмичење у Мадриду бити отказано.

Ђоковић је јасно поручио и упозорио играче да не могу да оду на Ју-Ес опен, а да без икакве провере одиграју турнеју на шљаци, током које се очекују још турниру у Риму и Ролан Гаросу. Отказивање Мадрида директно би утицало на турнир у Риму, пошто италијанска влада није дала "амин" да карантин није потребан.

Светски број један нада се да ће решење бити пронађено у наредна 24 сата, јер би тенисери требало да већ следеће недеље отпутују у Њујорк.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво