И турнир у Мадриду под знаком питања

Тениски турнир у Мадриду из Мастерс серије чији је почетак планиран за 13. септембар под великим је знаком питања. Шпанске власти послале су писмо директору турнира Фелисијану Лопезу у којем су навеле да у главном граду Шпаније ситуација са коронвирусом није погодна за одржавање турнира, преносе тамошњи медији.

Наводи се да због тренутне ситуације са коронавирусом у Шпанији „постоји ризик по здравље који би могао да нашкоди и јавности, али и организацији и играчима".

Власник турнира Јон Цирјак већ је одговорио властима и истакао да намерава да повећа безбедносне услове како би се турнир ипак одржао.

По овим наговештајума ситуација у светском тенису се знатно компликује.

Већ је одложен турнир у Вашингтону, а иако су већ многи тенисери и тенисерке одустали од учешћа Ју-Ес опен би требало да се одржи од 31. августа до 13. септембра после чегага су планирани турнири у Мадриду, Риму и на Ролан Гаросу. 

Али уколико се турнир у Мадриду одложи или откаже то би могло да угрози сезону на шљаци чије би финале требао да буде турнир Ролан Гарос чији је почетак планиран за 27. септембар.

Иначе, титулу у Мадриду треба да брани најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић. Према новим правилима, без обзира да ли се турнир одржи или не, ове сезоне нико од тенисера не може да изгуби поене, али може да освоји нове бољим пласманом. Но, то је сада у сасвим другом плану...

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво