Сезона прекинута после два месеца, АТП планира Завршни турнир у Лондону

Челници Тениске асоцијације професионалаца (АТП) планирају одржавање Завршног турнира у Лондону, упркос чињеници да је сезона трајала два месеца и да је прекинута, а и да је неизвесно у каквом ће се облику наставити.

Почетком марта због епидемије коронавируса отказан је мастерс у Индијан Велсу, након чега су кренула серија отказа и потпуни прекид сезоне.

Она би требало да буде настављена 14. августа турниром у Вашингтону, али је и то под великим знаком питања због лоше епидемиолошке ситуације.

Међутим, то не спречава АТП да планира један од најважнијих турнира, на којем традиционално учествују осморица најбољих из актуелне сезоне. Турнир у лондонској "О2 арени" заказан је за 15. новембар и, после састанка челника и играча, план је да буде одржан без присуства публике.

На видео-конференцији преко "Зума" водећи људи мушког тениса истакли су намеру да организују догађај који се пуну деценију игра у престоници Енглеске и који сваке године посети више од 250.000 гледалаца.

"Наша намера је да завршимо сезону са Завршним турниром у Лондону, укључујући и потенцијални сценарио са смањеним бројем или без публике, у складу са мерама британске Владе", рекао је портпарол АТП-а за Дејли Мејл.

Завршни турнир доживео је велики успех у Лондону од 2009, а осим финансијског, један од разлога за оволико инсистирање јесте и што ће се од 2021. преселити у Торино.

"Радимо на завршном делу провизорног календара за 2020. годину и очекујемо нове информације до краја јула. Са глобалном телевизијском публиком и великим спонзорским пулом, рачуница је да би турнир био 'видљив' и иза затворених врата, последњи пут у Лондону, пре него што се пресели у Торино следеће године", додао је портпарол.

У АТП-ју сматрају да би епидемиолошка ситуација требало да буде повољна за одржавање турнира, али ће он зависити од много фактора, међу којима је и чињеница да је одиграно само 17 турнира широм света у прва два месеца.

Тренутно је у Америци такво стање да је наставак сезоне неизвестан и од тога ће много зависити и одржавање Завршног турнира у Лондону.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво