Медији оштро критиковали Ђоковића - "Ђоковид 19", Није велики шампион"

Светски и европски медији оштро критикују српског тенисера Новака Ђоковића и учеснике Адрија тура, због "неозбиљности за време трајања пандемије коронавируса".

Светски, а поготово европски медији оштро критикују понашање тенисера на Адрија туру, а очекивано, највише критика добио је Новак Ђоковић.

Један од најугледнијих спортских листова на свету, француски Екип, жестоко је ударио по Новаку Ђоковићу, након што је његов хуманитарни турнир "Адриа тур" прекинут и неколико учесника заражено корона вирусом.

После француских, највише критика је стигло из немачких медија.

"Ђоковић је тениској породици направио медвеђу услугу. Читав свет се придржава дистанце и носи маске, а на Јадрану људи седе једни до других, без маски, у ноћним сатима се забављају и грле. Не разумем у каквом свету они живе, очигледно у свом сопственом. Изгледа да је некима од њих успех ударио у главу", речи су Барбаре Ритнер, селекторке немачке женске тениске репрезентације.

"Дивља журка, без икаквих правила. Српски најбољи тенисер света мора да одговори на читав низ неугодних питања", наводи се у франкфуршким новинама.

"Он је број један тениса и атракција тениске сцене, али никада неће бити велики шампион, јер за то нису важна дела на терену, већ она у стварном животу. А на том пољу ових дана он оставља бедан утисак", пише Рајнише пост.

Одмах по прекиду турнира у Задру на Ђоковићев рачун стигле су бројне критике на друштвеним мрежама, што од тениских љубитеља широм света, што од колега тенисера или људи из тог спорта.

Григор Димитров заражен је коронавирусом, због чега је финале Адрија тура у Задру отказано.

После тестирања, потврђено је да су заражени још Виктори Троицки, Борна Ћорић и тренери српског и бугарског играча, док су Марин Чилић, Андреј Рубљов, Саша Зверев и Горан Иванишевић имали негативан резултат на тесту.

Ђоковић се јуче тестирао и резултати се очекују током дана.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво