Ђоковић рутински оверио пласман у финале Задра

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић оверио је пласман у финале турнира у Задру у оквиру Адрија купа, пошто је у трећем мечу у групи савладао домаћег играча Нина Сердарушића. Ђоковић је био бољи од анонимног Хрвата, резултатом 4:1, 4:3 (7-2).

Ђоковић је тако остварио и трећи тријумф у Задру, па у добром расположењу дочекује финални сусрет против Андреја Рубљова.

Новак и Рубљов бориће се за титулу од 20 часова.

Први рекет планете је прво спасао две брејк лопте, а онда пропустио три, укључујући и један одлучујући поен. Међутим, код резултата 2:1 је одузео сервис ривалу и рутински одсервирао за вођство у сетовима.

У другом се тренутно 299. играч на АТП ранг-листи боље држао, одвео сет у тај-брејк, где ипак није могао да се носи са много квалитетнијим и искуснијим противником.

Сердарушић је иначе ушао на турнир као замена за болесног Григора Димитрова и остварио један тријумф, пошто је у суботу био бољи од Пеђе Крстина.

"Нино има велики потенцијал и таленат, желим му све најбоље и надам се да ће му ово искуство помоћи у наставку каријере. Што се мене тиче, играо сам веома добро синоћ против Борне, тако сам наставио и данас. Надам се да ће слична ситуација бити вечерас и позивам вас да дођете у великом броју и уживате", изјавио је Ђоковић по окончању сусрета.

Светски "број 1" прокоментарисао је и наредног противника, са којим се до сада није никада састајао.

"Знамо се, иако никада нисмо играли. То је један од најјачих удараца на АТП туру, посебно са форхенд стране. Права руска школа. Ипак, познајем је, знам шта ме очекује и надам се најбољем у финалу", закључио је Новак.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво