Победа каријере Данила Петровића

Млади српски тенисер Данило Петровић надиграо је Александра Зверева у првом мечу групе Б на турниру у Задру у оквиру Адрија тура. Петровић је надиграо седмог тенисера света Немца Александера Зверева са 4:3 (7:2), 4:3 (7:1).

Српски тенисер Данило Петровић изненадио је фаворизованог Александра Зверева упустивши се у равноправан дуел од самог почетка меча чиме је изборио тај-бјек у првом сету.

Потом 157. тенисер на АТП листи успева да са 7:2 добије тај-брејк и освоји први сет против седмог играча на листи.

Онда се у наставку меча ситуација понавља а немачки тенисер не успева да поврати концентрацију чинећи низ дрплих грешака.

Петровић је имао шансу да у четвртом гему диђе до победе, јер је после три везане дупле сервис-грешке немачког тенисера имао брејк предности и сервирао је за победу. Ипак, Петровић није одиграо добро тај гем, а Зверев се вратио у меч и изборио и други тај-брејк.

Ипак, Петровић, који у Задру још није изгубио сет јер је непоражен прошао кроз квалификације, био је још убедљивији него у првом тај-брејку и славио је са 7:1.

У групи са двојицом тенисера налазе се још и Марин Чилић и Андреј Рубљов, који излазе на терен после Новака Ђоковића и Пеђе Крстина.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво