Џумхур: Сарајево полудело за Ђоковићем, за њега кажемо да је "права раја"

Док се увелико припрема спектакуларни почетак Адрија тура у Београду, од 12. до 14. јуна, шлаг на торту регионалног спортског догађаја биће егзибициони меч између Новака Ђоковића и Дамира Џумхура у Сарајеву 5. јула. Најбољи тенисер планете против првог рекета Босне и Херцеговине састаће се у граду на Миљацки, што ће бити истински угођај за све љубитеље "белог спорта".

Већ сада од свих крајева БиХ свакодневно стижу бројни упити за улазнице и за детаље тог меча, расте еуфорија, иако је остало више од месец дана до егзибиције у Сарајеву.

Такав однос јавности према Новаку и целом Адрија туру је нешто сасвим природно, сматра Џумхур, тенисер чији је најбољи ранг била 23. позиција на АТП ранг-листи.

"Људи у Сарајеву, и у целој Босни и Херцеговини, заиста воле Новака. Чим је изашло у медијима да постоји шанса да Ђоковић дође, знам колико је то пажње изазвало. Људи су полудели за тим, само о томе причају. Јако велики број порука сам добио, а неколико стотина људи ми је тражило улазнице. Драго ми је да долази и надам се да ћемо све организовати и дочекати онако како заслужује светски број један, а то је на највећем нивоу. Биће то посебан тренутак за све људе из Босне и Херцеговине и за Сарајлије, јер нам долази један од најбољих спортиста свих времена. Биће то идеална прилика да виде Новака уживо. Сигуран сам да ће то бити прави спортски спектакл", говори Џумхур.

Дамир открива да је Ђоковић желео да организује велики регионални хуманитарни пројекат и пре Адрија тура.

"Новак је имао намеру и у протеклом периоду да се организује нешто за цео регион, где би учествовали најбољи тенисери, фудбалери, кошаркаши, спортисти са ових простора. Нажалост, било је скоро немогуће наћи термин који свима одговара. Ипак, иако је то остало за неки други пут, Ђоковић је сада покренуо Адрија тур, што је изузетна ствар. Ово је можда и једино време у нашим каријерама када можемо овако нешто да организујемо, и лепо је са његове стране што је покретач свега. Драго ми је да ће напокон да се нешто тако оствари, а посебно ми је драго што ћу бити у прилици да одиграм меч са Новаком у граду у којем сам рођен и где живим."

Ђоковић и Џумхур се познају већ шест година, и често тренирају заједно.

"Упознали смо се и први пут причали 2014. када сам играо треће коло Аустралијан опена против Бердиха. Од тада креће наше дружење које смо касније интензивирали, посебно како сам долазио ка врху, прво у топ 100, па у топ 50. Често смо тренирали заједно, два пута смо играли један против другог на АТП туру, имали смо ове године заједничке припреме у Дубаију. Имам веома леп однос са њим. Поставља се као да није звезда, и то сви волимо код њега. Мислим на то што је стварно права раја, како ми из Сарајева кажемо, и то је његова највећа врлина. Изузетно је скроман, жели да помогне свим играчима, момцима из Србије, Хрватске, мени, и то ценимо."

Дамир је период током короне провео у Београду, где је тренирао када год је био у прилици.

"Пре него што су се границе затвориле размишљао сам да ли да се вратим у Сарајево или да останем у Београду, и мислим да сам донео добру одлуку. Иако је овде више било карантина него тамо, имао сам неких опција, када није био полицијски час, да одем на приватни терен и тренирам, пошто су сви тениски клубови били затворени. Од куће сам радио физички колико сам могао, трчао сам, возио бицикл, и кондиционо сам се добро осећао. Играчки нисам много изгубио, можда сам чак мало и напредовао, иако то чудно звучи. Одиграо сам већ и неколико мечева, као што је био случај на недавном хуманитарном турниру на Калемегдану, где је игра била сасвим задовољавајућа. Мечеви су били добри и можда нам је свима мало годила та пауза. Сада вредно тренирам и спреман сам да играм такмичарске мечеве", истиче Џумхур.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво