Тим: Новак је сјајан тип и један од најбољих спортиста свих времена

Аустријски тенисер Доминик Тим похвално је говорио о Новаку Ђоковићу пред долазак у Београд и наступ на Адрија туру. Тим ће, заједно са Ђоковићем и осталим великим звездама, бити део спектакла у српској престоници, коју заједно са Тениским савезом Србије организује најбољи играч планете.

Београдска публика на Адрија туру уживаће у играма једног од најбољих тенисера на свету - Доминика Тима. Аустријанац који је освојио 16 АТП титула у синглу и који је стигао до три гренд слем финала тренутно је трећи на ранг-листи.

Љубитељи "белог спорта" дали су му надимак "доминатор" због снажног стила – одликује га агресивна игра са основне линије, а користи и једноручни бекхенд.

Доминик долази у Србију на београдско издање турнира, у петак 12. јуна, дан пред почетак мечева, а јавност једва чека да га види на терену уз Новака Ђоковића, Александера Зверева, Григора Димитрова, Виктора Троицког...

"Веома сам задовољан што ћу да играм на Адрија тур спортском догађају. Имам и велику срећу јер верујем да сам једини тенисер на турниру који је већ имао неке такмичарске мечеве. Био сам у прилици да играм ПРО серију у Аустрији, па ћу, по свој прилици, бити најприпемљенији тенисер у Београду", каже Тим.

Сви играчи донели су одлуку да сав зарађени новац од наградног фонда донирају у хуманитарне сврхе. Док се Новак Ђоковић определио да помогне програме раног развоја деце у оквиру своје Фондације, Тим жели да проследи средства ка једном пројекту у домовини.

"Мислим да је веома важна и добра идеја то што је Адрија тур догађај хуманитарног карактера. Постоје многи људи, али и организације, којима је потребна помоћ, посебно у тешким временима попут овог. Што се мене тиче, учествујем у једном битном пројекту у Аустрији, и надам се да ћемо прикупити што више новца, како бих наставио да их подржавам и помажем."

Ђоковић, домаћин турнира, играо је против Тима 11 пута, а у сваком од тих дуела публика је имала у чему да ужива. Сви очекују да сличан такмичарски тенис двојица асова покажу и у Београду, уколико се деси да укрсте рекете.

"Јасно је да је Новак не само један од најбољих тенисера света свих времена, већ је и један од најбољих спортиста планете у историји. Имамо веома добар однос на терену и ван њега. Ђоковић је један од момака са којима се најчешће састајем на АТП туру. Играли смо неке велике мечеве, као што су гренд слем финала, мастерси, АТП завршни турнир, и увек је изузетно искуство када се састајем са њим. Приватно, Новак је сјајан тип, али не познајем га довољно добро. Зато се надам да ћемо током Адрија тура бити у прилици да се боље упознамо."

Биће ово први пут да момак из Винер Нојштата долази у Србију.

"Невероватно, али никада до сада нисам био у Србији. Не знам зашто је то тако јер код вас постоји много јуниорски турнира, а чуо сам и доста сјајних ствари о држави. Самим тим, необично је да нисам долазио раније, али ето, и то је додатни разлог зашто сам веома лако донео одлуку да учествујем на овом догађају. Радујем се доласку у Србију, у Београд, и желим да сазнам више о вашој земљи", закључио је Тим.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво