Чилић: Дивим се Новаку и "скидам му капу"

Марин Чилић и Борна Ћорић најављују тениски спектакл на Адрија туру, хуманитарном догађају који је организовао први рекет света - Новак Ђоковић.

Доста тога повезује Новака Ђоковића и Марина Чилића, почев од чињенице да су обојица из једне мале државе са ових простора успели да дођу до светског врха, да су освојили светску титулу у Дејвис купу, долазили до гренд слем пехара, обојица су радила или раде са Гораном Иванишевићем, посвећени су хуманитарном раду...

Од скора их повезује и то што ће заједно да играју на Адриjа туру, регионалном тениском турниру, који је организовао управо први рекет АТП тура како би промовисао спорт, позитивне вредности и фер-плеј, али и сакупио средства за оне којима је помоћ потребна.

Сусрет Ђоковића и Чилића очекује се у Задру, 20. и 21. јуна, где ће им се придружити Борна Ћорић, али и још неки асови из самог светског врха који учествују на Адрија туру.

Претходно ће Новак да се представи београдској публици, 13. и 14. јуна, на ТЦ Новак, када и почиње спектакуларни спортски догађај.

"Са Новаком се познајем од своје тринаесте године. Дуги низ година смо заједно прошли на туру. Играли смо много пута и вежу нас само лепе успомене кроз наше каријере. Верујем да Новак има ипак мало лепше успомене него ја, будући да је већином излазио као победник из наших мечева, али у сваком случају увек смо били јако добри пријатељи", рекао је Чилић.

Мало људи би радило то што Новак ради 

Са Новаком гаји однос пун поштовања, како ван, тако и на терену.

"Новак је феноменалан човек, много ради на себи, али такође последњих неколико година помаже тенису и целој тениској заједници да наш спорт буде бољи, и да подстакне све нивое да се подигну на већи ниво. Што се тиче те стране, његово залагање, поготово у тренуцима у којима гања све светске рекорде, на мене посебно утиче те му се увек дивим и скидам капу на труду", објаснио је Чилић.

Хрватски тенисер сматра да је организација Адрија тура изузетна идеја.

"Мало људи би радило оно што он ради. У сваком случају, сјајна је идеја са његове стране што покушава да организује овакав турнир. Ја ћу наступати у Задру и томе се неизмерно радујем. Надам се да ће ми задарска публика помоћи да покушам да дођем до победе против Новака. Иако је то хуманитарни меч, надам се да ће бити сјајна атмосфера где ћемо сви заједно уживати. Надам се и да ће се пандемија коронавируса до тада потпуно смирити како би дошло што више навијача да испрати феноменалан спортско - тениски спектакл који још није виђен на нашим просторима", рекао је Чилић.

Према тренутним плановима, Чилић ће играти само у Задру, али отворена је могућност да се и то промени.

"Жао ми је што нећу моћи да дођем у друге градове због породичних обавеза. Ако се нешто отвори, драге воље ћу доћи и учествовати. Шаљем велики поздрав свима и надам се да ће сви моћи уживати, ако не уживо, барем испред малих екрана и испратити овај лепи хуманитарни спортски догађај", закључује Чилић.

Ћорић: Новак је довео елиту у регион

Један од најталетованијих тенисера на АТП туру, Борна Ћорић, поздравља Новаков труд да промовише спорт и тенис у региону кроз пројекат Адрија тур.

"Новак, као један од најбољих тенисера света у историји, пуно доприноси једном оваквом догађају, и драго ми је да се такав великан одлучио да организује тениски турнир у оваквим захтевним временима. Заиста је изузетна ствар да се толико ангажовао око пројекта и могу да кажем да је довео нека од најбољих светских имена овде. Сигуран сам да ћемо да направимо спектакл у Задру и у осталим градовима Адрија тура", поручује Ћорић.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво