Ђоковићеви турнири као из мастерс серије – Чилић и Ћорић на Адрија туру

Екипу врхунских асова на Адрија туру употпуниће хрватски асови Марин Чилић и Борна Ћорић, који се придружују шампионима као што су Новак Ђоковић, Доминик Тим, Александар Зверев, Григор Димитров, Виктор Троицки...

Двојица врхунских тенисера са задовољством су потврдила да ће бити део спектакла у Задру 20. и 21. јуна, у копартнерству са Хрватским тениским савезом, и да се радују дуелу против првог рекета планете, као и целокупном спектаклу.

Ђоковић и Чилић до сада су одиграли 19 мечева на АТП туру и Дејвис купу, а скор је убедљиво на страни Новака – чак 17:2.

Упркос томе, њихови сусрети су увек били веома занимљиви, попут четвртфинала на Вимблдону 2014. које је Ђоковић добио са 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2, или дуела на Ју-Ес опену и Ролан Гаросу, који су били по укусу пробирљиве гренд слем публике.

Са Ђоковићем га спаја и чињеница да му је тренер био Горан Иванишевић, и то у периоду од 2013. до 2016.

Тренутно је Чилић 37. тенисер света, а најбољи пласман му је била трећа позиција на ранг-листи. Има освојен гренд слем у Њујорку, из 2014 (уз финала Аустралијан опена и Вимблдона).

У каријери је остварио преко 500 победа у синглу, подигао је 18 АТП пехара, првак је Дејвис купа (2018), побеђивао је Роџера Федерера, Рафаела Надала и Ендија Марија, и један је од најбољих играча са ових простора у последњих 20 година.

Када је реч о 23-годишњем Борни Ћорићу, најбољи пласман му је била 12. позиција, до које је дошао у новембру 2018, исте године када је освојио "салатару" са Хрватском.

За Ћорића светски стручњаци истичу да се ради о једном од најталентованијих играча и да има потенцијал за сам врх АТП листе. Био је најбољи јуниор планете, тренутно је 33, а у својим витринама има два АТП трофеја.

Због стила игре, многи га пореде управо са Ђоковићем, са којим има изузетан однос. Њих двојица су до сада одиграли три међусобна меча, а љубитељи тениса памте финале из мастерса у Шангају које је припало Ђоковићу.

"Хвала Марину и Борни што су се одазвали позиву да учествују на Адрија туру и што су потпуно бесплатно, и без било каквих других услова, пристали да буду део једног оваквог догађаја. Реч је о двојици врхунских тенисера, али и сјајних момака, што су показали и овога пута. Обојицу дуго познајем, приватно се дружимо, поштујемо, учимо једни од других. Драго ми је што ће бити део овог догађаја, у једном правом спортском граду, пред задарском публиком", рекао је Ђоковић.

Први играч планете је потом детаљније описао ривале.

"Марин је један од најбољих тенисера у историји када је реч о играчима са ових простора, освојио је гренд слем, толико година је у самом врху и изузетно је квалитетан играч. Памтим многе наше дуеле, али још више пријатељство које одржавамо. Борна има потенцијал да буде међу најбољих пет на свету, и ја верујем да може тако нешто и да оствари. Ћорић је веома посвећен спорту, труди се, велики је професионалац, одликује га изузетна ментална снага, што је често пресудан фактор на терену. Трудим се да често организујем заједничке тренинге и драго ми је што ћемо се опет срести у Задру."

За крај, подсетио је које ће све величине учествовати на регионалној турнеји.

"Мечеви ће бити веома атрактивни, јер иако се ради о хуманитарном турниру, потрудићемо се да публици пружимо такмичарски тенис, и све оно што се од нас и очекује", наводи Ђоковић.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво