"Адрија тур", буђење тениса из сна на Новаков начин

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је у Београду. Повод су турнири који ће се одржати у Београду, Задру, Бањалуци и Црној Гори. Новак је на конференцији за новинаре истакао да је њихова организација у току. Сигурни су турнири у Београду и Задру, а ради се на организацији осталих.

На турнирима ће учествовати играчи из региона: Новак Ђиковић, Доминик Тим, Григор Димитров, Зверев и Виктор Троицки…

Први турнир ће бити одржан у Београду 13. и 14. јуна. Потом се "Адрија тур" сели у Задар – 20. и 21. јуна. Наредни турнир би требало да буде одржан у Црној Гори 27. и 28. јуна, а последњи би, према плану, требало да буде одржан у Бањалуци 3. и 4. јула.

На крају, цела ствар ће бити заокружена 5. јула у Сарајеву, егзибиционим сусретом који ће одиграти Новак Ђоковић и Дамир Џумхур.

"Изузетно сам срећан и веома узбуђен и радостан што ћу имати прилику да играм код куће, овде у Београду, и што ћу моћи да путујем по региону", започео је Новак Ђоковић.

"Апсолутно сви приходи од спонзорских уговора, телевизијских права, свега интернационалног ићи ће хуманитарним организацијама. Оне долазе бесплатно овамо. Знате да када су у питању тенисери из врха, постоји одређена гаранција када долазе на турнире. Овамо долазе због мог односа са њима.

Долази и Зверев, поред Тима и Димитрова. Велике светске звезде, драго ми је што ћу моћи да их угостим у свом родном граду. Надам се да ће се до тада, до 13. јуна, можда променити неке законске регулације и да имамо публику. Концепт је тај да у свакој земљи у сарадњи са локалним тениским савезом организујемо турнире", рекао је Ђоковић.

"Ми смо у озбиљној комуникацији последњих месец дана. Схватили смо да морамо да урадимо нешто да бисмо помогли млађим играчима. Како сада ствари стоје, први август је одређен за почетак сезоне. Међутим, то ће највероватније бити први септембар, па се у разговору са Новаком одлучило да се то премости", рекао је Душан Орландић, извршни директор ТСС.

Потом је Новак одговарао на питања новинара. Прво питање се односило на егзибициони турнир у Сарајеву али и о Новаковој форми.

"Радимо на циљу да се све ове локације остваре, укључујући Сарајево, где бих одиграо са Дамиром. Наравно, и дубл је у плану. Нису стопроцентно заказане локације у Босни и Херцеговини и Црној Гори. За сада су сигурни Београд и Задар.

За разлику од многих играча, тренирао сам скоро сваки дан јер сам у Марбељи одсео у кући која има тениски терен. Играо сам много, али то нисам објављивао на друштвеним мрежама, да не бих изазивао бес других тенисера.

Пуно сам тренирао на тврдој подлози, наставио сам овде на шљаци. Доста сам тренирао имао сам неки свој програм. На читав овај 'Адрија тур' гледам озбиљно. Да организација буде високог квалитета. Да се све звезде врате кући са позитивним искуством, да буду задовољни. Ја сам покренуо све ово. Није лако, али с друге стране ми је задовољство.

'Адрија тур' ће бити на шљаци јер је много лакше организовати турнир, много терена у региону је на шљаци. Много лакше организационо да све буде на шљаци. Тешко да ће ова турнеја постати традиционална.

Било је извесно да ће Милош Раонић доћи, међутим, јутрос је послао поруку и неће долазити у Европу.

Био сам последњих месеци у контакту са Федерером и Надалом више него што је било уобичајено, највише због ове ситуације са коронавирусом и то како ће цела ситуација утицати на тенис и тениски екосистем. Федерер и даље има проблема са повредом и нисам се устручавао да га питам. Са Надалом сам пре неки дан причао о Ју-Ес опену, он је недавно почео да тренира. Нисам га питао, можда ћу га питати, али нисам сигуран да ће пристати. Не очекујем да ће доћи.

Форма играча је у суштини непознаница. Зверев ми је рекао да је он све време тренирао у Америци. Доминик је већ неколико недеља у тренажном процесу. Ми смо професионални тенисери и недостаје нам да радимо свој посао", закључио је Новак. 

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво