Новак Ђоковић је Робин Худ светског тениса

Шпанска "Марка", један од највећих спортских листова у тој земљи, посветио је текст најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу и његовој филантропији. Овога пута, разлог за текст под насловом "Ђоковић је тениски Робин Худ", био је фонд за помоћ слабије рангираним тенисерима.

"Ђоковић има константну жељу да помаже другима", наводи Марка.

Први рекет планете, који је уједно и председник Савета играча, покренуо је акцију за помоћ слабије рангираним играчима, чија је будућност упитна након пандемије коронавируса.

Ковид 19 обуставио је спорт на неколико месеци, а последице ове паузе тек ће се осећати, посебно код оних који нису зарадили довољно да буду безбрижни.

Ђоковић је више пута апеловао на бољу расподелу наградних фондова на Гренд слемовима, док је новим планом, по којем ће они најбољи донирати новац за фонд, предвиђено да најугроженији добију до 8.000 евра, наводи се у тексту Марке.

Новак је такође, током пандемије, помагао Србији, Шпанији и Италији, великодушним донацијама, које су достизале и по милион евра. Посебно се истиче реакција на северу Италије, где доктори и директори болница нису желели да ћуте о његовом гесту, који им је омогућио набавку респиратора и заштитне опреме.

Помогао је да организацију шест професионалних турнира у Србији, док је његова фондација била спонзор и турнира у Вест Палм Бичу, првом после скоро тромесечне паузе.

Марка је навела да би и Ђоковић могао да буде први играч који је завршио сезону непоражен, уколико она не буде настављена.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво