Матео Беретини променио мишљење о финансијској помоћи тенисерима

Италијански тенисер Матео Беретини позвао је првог тенисера света Новака Ђоковића и објаснио му због чега не подржава његов предлог за финансијску помоћ нижерангираним тенисерима. Ђоковић је Италијану одговорио да разуме његову одлуку те да донације нису обавезне већ су на добротворној бази.

Италијан је пре десетак дана подржао Новаков предлог, али је у међувремену променио став из личних разлога и сматра да тенисери не треба да помажу једни друге новцем.

"Звао сам Новака и објаснио сам му своју ситуацију. Рекао сам му да имам друге приоритете и да планирам да помогнем породицама које је коронавирус оставио без посла и којима је сада најпотребнија," рекао Беретини за Ројтерс.

Тренутно осми тенисер света сматра да би проблемом финансијске подршке тенисерима морале да се баве тенисерске организације.

"Моје мишљење је да ни у једном професионалном спорту учесници не би требало да помажу другима. То је на одговорним телима, у овом случају АТП, WТА и ИТФ. Они су ти који организују турнире, а ми смо ти који учествујемо. Њихова одговорност је да брину о нама и да реше проблеме с којима се сусреће наш спорт," нагласио је Беретини.

Новак Ђоковић је Беретинију рекао да разуме његову одлуку те да донације нису обавезне већ су на добротворној бази.

Најбољи тенисер света је убрзо након прекида тениске сезоне покренуо иницијативу за спас финансијски угрожених нижерангираних играча којима би сто најбољих са АТП листе новчано помогли.

Фонд је пре пар дана почео са радом и извршио прве уплате, а у међувремену су се у јавности појавиле разне реакције тенисера широм света од безрезервне подршке тој идеји, до противљења које је први изразио Доминик Тим.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво