Бекер: Ђоковић највише изгубио због прекида сезоне

Легендарни немачки тенисер Борис Бекер, некадашњи тренер Новака Ђоковића, изјавио је да је прекид сезоне због корона вируса највише штете донео српском асу и светском броју 1, рекао је Немац у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Бекер је мишљења да се једино Федерер радује прекиду, јер остаје водећи по броју освојених гренд слемова, а време пролази. О односу "велике тројке" Немац је рекао да је он коректан, али да ту нема простора за пријатељство, а као једини разлог навео је велико ривалство.

"Можда једино Федерер донекле и ужива у овоме јер ниједан његов рекорд не може да буде оборен, а Новак је вероватно највише узнемирен од тројице најбољих. Ђоковић није изгубио меч у 2020, прво је Србији донео титулу на АТП купу, онда је постао шампион у Аустралији, па у Дубаију."

Бекер додаје да то Новак никада не би рекао јавно, али да мисли да је дубоко у себи разочаран што не може да игра.

Немац верује да ће се Надал ускоро придружити Федереру са 20 освојених гренд слем титула.

"Очекивао сам да ће Надал ове године одвојити Ролан Гарос, као што је то учинио 12 пута, тако да би се изједначио са Роџерових 20 титула", рекао је Бекер, који је додао да мисли да ће Вимбледон "бити једина шанса где Роџер још може освоји трофеј."

Бекер је, такође, изјавио да, иако постоји велико поштовање међу "великом тројком", захтеви професионалног тениса и њиховог ривалства у гранд слему чине идеју о блиским пријатељствима немогућом.

Немац је признао да се, иако се Федерер, Надал и Ђоковић диве један другоме и слажу, веза протеже само ако деле заједнички суд и потенцијално ако седе заједно.

Наставио је: "Да ли позову један другог у Лондону, Паризу, Њујорку и кажу: Хеј друже, хоћеш да идеш на вечеру?. Сумњам."

Ђоковић, Надал и Федерер имају заједно освојених 56 гранд слама.

Шестоструки победник гренд слем турнира, који је тренирао Ђоковића између 2014. и 2017, описао је тај тип односа између тениских икона као "разумљив".

"Размислите о покретачима Формуле 1", објаснио је. "Замислите да Луис Хамилтон оде на ручак са Себастијаном Фетелом. Немогуће!"

"Погледајте у фудбалу: капитен Ливерпула да оде на одмор са капитеном Манчестер јунајтеда. Мислим да је и то немогуће."

"Мислим да постоји поштовање, постоји дивљење и да у јавности не говоре лоше (један од другоме)."

Федерер је о Надалу говорио у прошлости, иако се они "веома добро разумеју", није мислио да су најбољи пријатељи.

Ђоковић је за Федерер рекао да имају "врло добар однос" и да "поштују један другог", али је рекао и да "нисмо пријатељи", то је  због њихове конкуренције на терену.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво