Тениски савез организује турнире уз помоћ Новака Ђоковића

У договору са најбољим играчем света Новаком Ђоковићем, Тениски савез Србије организоваће "ТСС Тур" за играче и играчице сениорског узраста са завидним новчаним наградама.

Због здравствене ситуације сва спортска дешавања у свету и код нас су отказана, а план и последња одлука ИТФ и ТЕ је да се са међународним турнирима настави након 13. јула 2020. године.

Оно што се показало као највећи проблем у белом спорту је немогућност великог броја играча да оствари било какве приходе за личну егзистенцију што се пре свега односи на играче и играчице са слабијим рангом од 200. места како на АТП, тако и на ВТА ранг листама. Поред овога, постоји и проблем успореног развоја најбољих јуниора који су тренутно без могућности наступа на турнирима високог квалитета. 

У том светлу ТСС је изменио досадашње активности и прилагодио их потребама такмичара, а велику помоћ пружиће и најбољи играч света Новак Ђоковић, са којим је ТСС у сталном контакту.

Стога ће Тениски савез Србије у сарадњи са Новаком организовати "ТСС Тур" за играче и играчице сениорског узраста са завидним новчаним наградама.  

"Свестан сам проблема са којима се суочава велики број тенисера из наше земље, са многима сам на вези, и знам да пролазе кроз озбиљне тешкоће. Зато смо одлучили смо да заједно направимо план који ће играчима помоћи да преброде овај период. Биће одиграно шест турнира за сениоре и сениорке, обезбеђени су наградни фондови, организоваћемо и јуниорска такмичења, а уколико буде неопходно помоћи ћу и личним средствима да се све одржи на квалитетан начин. Поред тога, пружићу максималну подршку такмичењу, учесницима и организаторима у стратешком смислу, на плану промоције, али и на сваки други начин који буде неопходан. Захвалио бих се и Данилу Петровићу, који има велику улогу у реализацији пројекта и који је много помогао да дођемо до једне овакве идеје. Подсећам и да ће сва такмичења поштовати мере о здравственој безбедности, јер нам је очување здравља свих учесника један од приоритета",  рекао је Новак Ђоковић најављујући ”TSS Tour"

"Захвалио бих се Новаку Ђоковићу на изузетној реакцији, и на жељи да помогне српском тенису. Поносни смо на то што имамо његову подршку и што нам годинама уназад излази у сусрет и омогућава да тенис у Србији живи и развија се", рекао је Мирко Петровић, председник ТСС-а.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво