"Пожари у Аустралији, па пандемија коронавируса – очекујем ускоро трећи светски рат"

Председник АТП-а Андреа Гауденци изјавио је да је у разговору са највећим асовима тог спорта разматран циљ да се одигра што више турнира када се заврши пандемија коронавируса.

Некадашњи тенисер истакао је да је циљ, када то буде било могуће, одиграти што више турнира.

"Морамо да одиграмо што је више турнира могуће у периоду који буде могућ, како бисмо очували наградне фондове и ранг-листу, али, пре свега, како бисмо гледаоцима донели забаву", рекао је Гауденци за италијанске медије и додао да је идеја да сезона почне крајем јуна.

Председник АТП-а је почетком године дошао на функцију и у досадашњем току мандата се суочавао са великим проблемима.

"После неколико година удаљености од тениса, видео сам неке сјајне прилике које су се отвориле за развој ове игре, али ово сигурно није сценарио којем смо се надали. Мој мандат је почео пожарима у Аустралији, а онда се десила пандемија коронавируса – очекујем да избије трећи светски рат сваког момента", рекао је Гауденци.

Он је потврдио да је комуникација између турнира и даље лоша, али да организатори Ролан Гароса неће сносити никакве последице јер су без договора са другима "пребацили" турнир за септембар, недељу дана после Ју-Ес опена и за време Лејвер купа.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво