Вимблдон обештећен од осигурања

Организатори тениског турнира у Вимблдону добиће 114 милиона евра обештећења од осигуравајућег друштва због откативања такмичења. Организатори турнира (All England Club) објавили су да ће 23 милиона евра од обештећења расподелити клубовима, турнирима, судијама, играчима и другима, који су погођени кризом насталом ширењем коронавируса.

Због спречавања пандемије коронавируса отказана су 34 тениска турнира али је само Вимблдон имао осигуравајућу полису за такав случај.

Организатори турнира су још 2003. године, када је свету претио САРС, у своје осигурање укључили и случај пандемије. Сваке године су, за осигурање од пандемије морали да плаћају 1,7 милиона евра али се тај обазриви пословни потез показао као врло паметан, пише британска штампа.

Друга два Грен Слем турнира Ролан Гарос и УС Опен, који су термине одржавања већ померили за крај августа и септембар, немају слично осигурање па им прети финансијски губитак од око 250 милиона евра у случају отказа.

Организатори турнира у Вимблдону објавили су да ће 23 милиона евра од обештећења расподелити клубовима, турнирима, судијама, играчима и другима, који су погођени кризом насталом ширењем коронавируса.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво