Ђоковић је посвећен да помогне играчима који су остали без прихода

Новак Ђоковић планира да помогне слабије рангираним тенисерима који ће бити у проблему због суспензије сезоне. Због пандемије коронавируса тенис се неће играти најмање до 13. јула, због чега су играчи који су пласирани испод 100. места у великом проблему.

Многи од њих више пута су истицали забринутост због новонастале ситуације јер су одједном остали без икаквих прихода и, како сада ствари стоје, питање је да ли ће их имати до краја године.

За разлику од осталих спортова где су играчи обезбеђени уговорима, у тенису све зависи од спонзорстава (које слабије рангирани играчи често немају) и наградних фондова.

У међувремену је званично отказан и Вимблдон, први пут од Другог светског рата, што је унело додатну зебњу у "бели спорт". Због тога, Савет играча на челу са Новаком Ђоковићем, разматра стратегију помоћи најугроженијим тенисерима.

"Постоји велики број играча којима је потребан новац сваког месеца. Постоје и неки који могу да преброде шест месеци без тениса, али већина не може. Компликована је ситуација. Гледамо шта можемо да урадимо, ово нам се никада до сада није десило. Постоји велика забринутост за играче који су 150, 200, 300 или 500. на свету. Они сада немају никакав начин да зараде новац", открио је бразилски тенисер Бруно Соареш, један од чланова Савета играча АТП, у интервјуу за локални Ла Насион.

Соареш је открио да је Ђоковић у групној комуникацији са осталих девет чланова Савета и да константно ради на решавању таквих случајева.

"Ми из Савета имамо 'Вотсап' групу. Ђоковић, као председник, веома је активан и посвећен. И ја се осећам одговорним јер представљам све дубл играче, а постоји велики број њих који су у тешкој ситуацији без начина да зараде новац, доста се муче."

Апострофирао је и на нови проблем – могућност да ће слабије рангирани играчи намештати мечеве по повратку на терен, како би надоместили изгубљени новац.

"Биће велико искушење за све оне који неће имати новца да путују на турнире тада, ако им дође неко и понуди им 10 или 15 хиљада долара. Ми, као организација, морамо да објаснимо играчима какве су последице тога. То је тешко контролисати јер се те ситуације углавном дешавању на малим турнирима", закључио је Соареш.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво