Између Ролан Гароса и Ју-Ес опена недељу дана – може ли Новак да освоји оба?

Бивши аустралијски тенисер Тод Вудбриџ говорио је о очекивањима за наставак сезоне. Некада 19. тенисер света се осврнуо на потез организатора Ролан Гароса да помере свој турнир.

Ролан Гарос ће ове године бити игран од 20. септембра, само недељу дана након Ју-Ес опена, уколико не дође до нових промена.

"Шта ће Рафаел Надал да ради? Да ли ће играти Ју-Ес опен или ће се чувати за Ролан Гарос? Мале су шансе да освојите оба Слема један за другим", изјавио је Вудбриџ.

Он је објаснио главне проблеме код та два турнира, а осврнуо се и на планове Роџера Федерера.

"Ју-Ес опен је бруталан по питању врућине и опоравка, а Ролан Гарос по питању физикалности која је потребна за игру на шљаци. Опције су стварно такве да ће играчи морати да бирају једно или друго. Већина неће то урадити, али од Федерера очекујем да ће играти у Њујорку, а не у Паризу, док ће ће Рафа урадити обрнуто", истиче 48-годишњак, који се затим пита:

"Може ли Новак онда да освоји оба?"

Вудбриџ је истакао још један проблем са оваквом организацијом.

"Ролан Гарос и Вимблдон се играју са размаком од две недеље, али ту сте барем имали недељу дана паузе, па онда недељу дана за припрему. То овде није случај. Ако сте дубл играч и догурате далеко на Ју-Ес опен, онда немате када да играте квалификације за Ролан Гарос. Има много проблема о којима организатори нису уопште размишљали када су бирали датум", подвукао је Аустралијанац.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво