Вимблдон сигурно неће бити игран пред празним трибинама

Тениски турнир Вимблдон сигурно неће бити игран пред празним трибинама, већ отказан, уколико се пандемија коронавируса продужи до лета. Вимблдон би требало да је на програму од 29. јуна до 12. јула, али због новонастале ситуације није познато да ли ће бити одржан.

Комплетан тенис прекинут је у следећих неколико седмица, после отказивања мастерса у Индијан Велсу и Мајамију, сигурно је да неће бити сезоне на шљаци, а угрожени су и гренд слемови.

Из Париза су пре неколико дана поручили да ће пратити развој ситуације, те да је мало вероватно да ће се Ролан Гарос играти без присуства навијача, док је ситуација са Вимблдоном мало другачија.

"Пратићемо шта се дешава са коронавирусом, поступаћемо како нам надлежна тела кажу. У овом моменту се припремамо за турнир као да ће се играти. Понећемо се одговорно, донећемо одлуку која је у интересу нашег друштва", казао је портпарол Ол Ингланд клуба.

Међутим, он је истакао да, у случају да се овака ситуација продужи, трећи гренд слем сигурно неће бити игран пред празним трибинама.

"Ако Влада буде тражила од нас да одложимо турнир, осигуравајућа полиса нам омогућава да вратимо новац од купљених улазница. Сигурно нећемо играти пред празним трибинама", додао је и казао да у супротном не би било могуће рефундирати новац утрошен за карте.

Титулу на Вимблдону у мушкој конкуренцији брани Новак Ђоковић, а у женској прошлогодишња шампионка Симона Халеп.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво