Тенисери Србије са Аустријом и Немачком у Мадриду

Међународна тениска федерација (ИТФ) објавила је резултате жреба Дејвис куп финала Светске групе 2020. који је одржан у Лондону. Финални турнир је на програму од 23. до 29. новембра у чувеном тениском центру "Каха магика" у Мадриду где ће се за "салатару" борити 18 екипа.

Дејвис куп селекција Србије пре жреба номинована је за шестог носиоца и смештена је у Групу Ф у оквиру које ће се вољом жреба борити са репрезентацијама Немачке и Аустрије.

"Колико се ја сећам никада нисмо играли против Немачке и Аустрије и ово ће бити први пут. Много тога ће зависити од састава у којима ће све репрезентације учествовати,и како код нас велику разлику прави то да ли игра Новак тако ће и за Немачку правити велику разлику да ли игра Саша Зверев, односно да ли ће код Аустријанаца играти Доминик Тим", рекао је селектор Дејвис куп селекције Србије Ненад Зимоњић и додао:

"Још је много временски далеко до Дејвис куп турнира у Мадриду, мислим да нисмо извукли лаке противнике, али на оваквом такмичењу нема лаких противника. Сигурно ће најважније бити у каквом саставу ми будемо учествовали, да ли ће сви играчи бити на располагању и у каквој форми ће бити. Ако будемо комплетни мислим да смо у доброј позицији да се пласирамо даље, а после ћемо видети како ће и шта бити, увек је први задатак проћи ово групно такмичење."

Победник Групе Ф у нокаут фази (четвртфиналу) играће против једне од две другопласиране екипе из Групе Ц.

Победник овог четвртфинала у полуфиналу снаге ће одмерити са победником из сусрета (победник Групе А и једне од две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена).

Свих 18 селекција подељене су у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу. На жребу је било шест носиоца, први и други носиоци су финалисти Светске групе 2020. док су преостала четири одређена на основу нове ранг листе.

Првих шест носилаца уједно чине и носиоце група (А, Б, Ц, Д, Е и Ф) а то су: Група А – Шпанија (шампион 2019), Група Б – Канада (финалиста 2019), Група Ц – Француска, Група Д – Хрватска, Група Е – САД, Група Ф – Србија.

Жреб за Дејвис куп:
Група А: Шпанија, Русија, Еквадор
Група Б: Канада, Казахстан, Шведска
Група Ц: Француска, Велика Британија, Чешка
Група Д: Хрватска, Аустралија, Мађарска
Група Е: САД, Италија, Колумбија
Група Ф: Србија, Немачка, Аустрија

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво