Ђоковић: Худинијев бег, следи сјајно финале

Након веома узбудљивог меча и победе после преокрета над Гаелом Монфисом, Новак Ђоковић је изјавио да је Француз у два сета био бољи тенисер, али да је искуство било пресудно.

Одмах по завршету меча, Новак се сложио да је уз доста среће и искуства успео да направи "Худинијев бег" против Гаела Монфиса. 

"Лепо сте рекли, прави Худинијев бег. Био је бољи играч у два сета, имао сам срећу да пронађем начин да се вратим у други сет. Гаел игра фантастично, много пута смо играли, тешко га је пробити, ја имам добру одбрану, али он шта има то је сјајно. Жао ми је због њега, али је ово био сјајан наступ", изјавио је Ђоковић.

Упркос драми која се одвијала на терену, Новак једва да је показивао емоције.

"Па, претпостављам да је данас био један од мечева када сам морао да будем миран и стрпљив, нисам имао успеха са сет лоптама, пропуштао сам шансе. У тај-брејку сам се надао да ће промашити први сервис на меч лопту како бих имао веће шансе. Повреда му није дала шансу у наставку да игра добро. Када игра овако, он може да буде један од најбољих на свету", додао је Новак.

"Имао сам искуство, био у оваквим ситуацијама често. То су тренуци када желите да дишете како треба, да разумете игру и да играте од поена до поена. Звучи као фраза, али тако је, мени бар успева", рекао је српски тенисер.

Противник у финалу биће му Грк Стефанос Циципас, са којим има међусобни скор 2:2.

"Стефанос је један од лидера младе генерације, посвећен, талентован, харизматичан, интересантан, веома га добро познајем, може да се каже да кад је играо међу јуниорима да се знало да ће бити велики и то показује. Вредан је сваког успеха, играо је сјајан тенис ове недеље. То је финале, свако може да добије, дожите сутра, биће сјајан меч и атмосфера", закључио је Новак.

Финале турнира у Дубаију игра се у суботу од 16.00 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво