Ким Клајстерс поражена после осам година

Белгијанка Ким Клајстерс, "пензионерка" која се после осам година вратила на терен поражена је од Габрине Мугурузе из Шпаније са 6:2, 7:6, у мечу првог кола турнира у Дубаију.

Кип Клајстерс је пре осам година решила да заврши каријеру и посвети се родитељству. Ипак, није издржала без тениса. Па се са 36 година поново вратила на терен. У међувремену је постала мајка још двоје деце, сад их има троје, и уврштена је у тениску кућу славних 2017. године.

Мугуруза није имала лак задатак у данашњем дуелу, који је трајао 99 минута игре. Први сет је решила у своју корист релативно лако, уз два брејка у првом и седмом гему, добила га је са 6:2.

Права борба виђена је у другом сету. Клајстер је понов личила на ону тенисерку пре паузе. Противница је кренула жестоко и уз два брејка стигла до предности од 3:0. Тада се „пробудила" Белгијанка. Одмах је вратила један брејк, а потом је у осмом гему поново одузела сервис противници и стигла до изједначења.Потом су обе тенисерке биле сигурне на свој сервис.

Сет, а испоставило се и меч, је решен у тај-брејку. Ревија мини-брејкова на обе стране, ипак Мугуруза је успела да направи један више, последњи је доша на меч лопту за њу, тако да Клајстерс није имала прилике за поправни, 8:6.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво