СИ: Ђоковић други на листи, физички спремнији од Роналда и Леброна

Угледни спортски магазин Спортс илустрејтед (Sports Illustrated) направио је листу 50 физички најспремнијих спортиста на свету. На листи на којој се налазе мушкарци, Новак Ђоковић заузима другу позицију.

Спортс илустрејтед одабрао је по 25 најбоље припремљених спортиста у обе конкуренције.

Ђоковић је, након тријумфа на Аустралијан опену пре неколико дана, још једном потврдио колико неуништив и избио на високо, друго место.

"Пошто је освојио три гренд слема и још две АТП титуле у 2019. години, Србин Новак Ђоковић је наставио са освајањима и у 2020. Тријумфовао је на Аустралијан опену победом над Домиником Тимом у финалу и сада има 17 трофеја са највећих турнира", пише у саопштењу магазина.

Испред њега је само Јанис Адетокумбо, који је без премца у овој категорији.

"Стратегија коју овај 32-годишњак има када су у питању тренинг и исхрана, са висином од 187 центиметара и 80 килограма, омогућава му да генерише брзину довољну да се стижу лоптице, снагу којом ће послати сервис преко мреже, као и флексибилност да се истегне како би дохватио бекхенд ритерн. И све то понавља током 11 месеци суровог тениског календара", додаје се.

Новак је иза себе на листи оставио врхунске спортисте попут Конора Мекгрегора (13), великог ривала Рафаела Надала (12), Леброна Џејмса (9), Кристијана Роналда (5), Конела Алвареса (4)...

У женској конкуренцији, очекивано се на врху листе нашла гимнастичарка Симон Бајлс, једна од најбољих спортисткиња у историји тог спорта. Иза ње су пливачица Кети Ледеки, Аманда Нуњес која се бори у УФЦ-у и боксерка Клариса Шилдс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво