Салсбурију и Раму титула у дублу, Хрват славио у миксу

Џо Салсбури и Раџив Рам нови су шампиони Аустралијан опена у конкуренцији парова. Њих двојица су до титуле у Мелбурну стигли победом над Максом Пурселом и Луком Савијом, резултатом 6:4, 6:2.

Британац и Американац су потпуно доминирали у финалу против највећег изненађења турнира.

У првом сету су направили један брејк, док су у другом два пута одузимали сервис противницима, за велики успех на првом гренд слему.

Салсбурију је то први пехар на највећим турнирима, чиме се придружио Џејмију Марију као једини британски гренд слем шампион у дублу.

"Делује нереално. Пресрећан сам. Дубоко у себи смо веровали да можемо, али сада када се стварно десило, потпуно је невероватно. Биће потребно неко време да постанемо свесни шта смо урадили", рекао је Салсбури, који ће од понедељка бити четврти дубл играч света.

Такође, и Раму је ово први Гренд слем трофеј, а једини претходни освојио је у миксу пре 12 месеци.

У тој конкуренцији, Никола Мектић и Барбора Крејчикова, хрватско-чешки микс дубл, освојио је титулу на Аустралијан опену победивши Џејмија Марија и Бетани Матек-Сандс.

Мектић и Крејичкова су славили после преокрета – 5:7, 6:4, 10:1.

Хрватски тенисер дошао је до прве Гренд слем титуле у каријери, док је Крејичковој ово четврта титула, а друга у мешовитој конкуренцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво