Надал о српским навијачима у Сиднеју: Дођу са више супстанци у телу...

Најбољи тенисер света Рафаел Надал био је бесан на српске навијаче из Сиднеја који су здушно навијали и подржавали "орлове" на АТП купу. Надал је са Шпанијом доживео пораз од Србије у финалу, чиме је наш тим дошао до титуле на премијерном такмичењу.

"Бик са Мајорке", који је недавно предводио "Црвену фурију" до трофеја у Дејвис купу, у финалном окршају је поражен од Новака Ђоковића у синглу.

Иако се очекивало да ће наступити у дублу, због умора је препустио место Фелисијану Лопесу, који је у пару са Паблом Карењом Бустом потом поражен од Ђоковића и Виктора Троицког.

Надал је након сусрета са великим ривалом критиковао навијаче, са којима је у једном тренутку и ушао у отворени сукоб јер су навијали и звиждали током меча.

"Искрено, публика је била фантастична сваког дана, али некада људи из неких земаља не разумеју како тенис функционише, мисле да је фудбал. Поштовање мора да буде ту, а њега није било од малог дела публике", рекао је на конференцији за медије на енглеском језику.

Потом су, по стандардној процедури, кренула питања на шпанском језику, где је новинаре занимало да то мало опширније објасни.

"Имао сам ја већ искуства са овим навијачима. Они су навијачи, али нису Аустралијанци (смех). Понекад дођу на трибине са мало више супстанци у телу него што би требало. Они не разумеју овај спорт. Волим ја подршку коју пружају својој земљи, али постоје тренуци када треба да поштујете и друге играче", додао је први рекет планете.

Рафа је доживео 29. пораз од Ђоковића, девети узастопни на бетону, на којем је међусобни однос 20-7.

"Скор на бетону против Новака? Он је најбољи на свету на бетону у последњих неколико година. Поправио сам ствари, можда је сад рана фаза сезона, али напредовао сам у неким стварима за које се надам да ће ми дати веће шансе у ближој будућности. Пре свега мислим на сервис, играо сам и сервис-волеј. Наставићу да радим", закључио је Надал.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво