Ђоковић се враћа на турнир на којем није играо 13 година

Други тенисер света Новак Ђоковић би наредне сезоне, пре Аустралијан опена, требало да се врати на турнир у граду у којем је освојио трећу титулу у каријери. Ђоковић планира да се врати на АТП турнир у аустралијском Аделејду, на којем није играо скоро тринаест година.

Новак ће 2020. годину отворити АТП купом, на којем ће заједно са Душаном Лајовићем представљати Србију од 6. јануара.

После тога се очекивало да Новак направи паузу до Аустралијан опена (20. јануар), али изгледа да се предомислио, на велико изненађење тениске јавности.

Тениски новинар Мичал Самулски на свом Твитер профилу објавио је информацију да се Новак Ђоковић одлучио на турнир из серије 250 у Аделејду.

Ђоковић је први и једини пут наступао на турниру у аустралијском граду давне 2007. године, када је у финалу победио Криса Гучионеа са 6:3, 6:7 (6-8), 6:4 и освојио трећу титулу у каријери.

Тај турнир се 12 месеци касније угасио, а сада, 2020. године, враћа у календар мушког тениса у виду великог пројекта Тениског савеза Аустралије.

Српски тенисер је годину завршио на другом месту АТП ранг-листе и биће му веома тешко да у јануару преузме трон од Рафаела Надала, пошто брани трофеј на првом гренд слему, али је сигурно да би евентуалном победом добио 250 бодова и побољшао своје шансе.

Поред Новака, за Аделејд су се до сада одлучили Алекс де Минор, Феликс Оже-Алијасим, Лука Пуј, Андреј Рубљов, Тејлор Фриц, Пабло Карењо-Буста, Кристијан Гарин, Јан-Ленард Штруф...

Наградни фонд новог турнира, који је на програму од 12. до 18. јануара, биће 561.345 америчких долара, од чега ће победнику припасти 89.435 долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво