Нове две победе Надала – Шпанија у финалу Дејвис купа

Тенисери Шпаније пласирали су се у финале Дејвис купа, пошто су са 2:1 савладали Велику Британију. Едмунд донео први бод Британцима, али је Рафа Надал, прво у синглу а онда и у дублу са Фелисијаном Лопесом, донео својој селекцији пласман у финале. Противник Шпанцима у борби за трофеј у Дејвис купу биће селекција Канаде.

Шпански дубл Рафаел Надал и Фелисијано Лопес савладао је са 2:0 (7:6, 7:6) у сетовима британску комбинацију Џејми Мари и Нил Скупски и одвео "фурију" у финале Дејвис купа, укупним резултатом 2-1 у победама.

Надал је тако забележио 31. узастопни тријумф за селекцију Шпаније, у обе конкуренције, па ће се домаћин турнира у недељу борити за трофеј против репрезентације Канаде.

Кајл Едмунд донео је предност Британцима победом над Фелисијаном Лопесом са 6:3, 7:6 (7-3).

Едмунд је већ на старту меча направио брејк и стечену предност сачувао до краја сета, да би у другом спасао две сет лопте и изборио тај-брејк, у којем је био и више него убедљив.

То је значило да Надал мора да победи како би сачувао шансу домаћина и очекивано је то урадио против Данијела Еванса. Рафа је славио у два сета (6:4, 6:0) и забележио 30. узастопни тријумф у Дејвис купу у обе конкуренције.

Канађани су елиминисали Русију са 2-1 у победама, а одлучујући поен донели су Денис Шаповалов и Васек Поспишил у дублу, тријумфом над Андрејом Рубљовом и Хареном Хачановом.

Иначе, током дана је стигла вест да су селекције Србије и Француске добиле специјалне позивнице за завршни турнир 2020. године, који ће такође бити игран у Мадриду.

Наградни фонд турнира у престоници Шпаније је 20.000.000 долара, а финални дуел на програму је у недељу.

Комплетне резултате завршног турнира у Мадриду погледајте ОВДЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво