Тим након преокрета надиграо Ђоковића

Доминик Тим је савладао Новака Ђоковића са 2:1 по сетовима 6:7, 6:3, 7:6 у мечу другог кола групе „Бјерн Борг“ на завршном турниру у Лондону. Тим је већ обезбедио пласман у полуфинале, а Новак ће своју шансу тражити у дуелу са Роџером Федерером. Тај меч је на програму у четвртак од 21.00, директан пренос је на нашем Првом програму.

Сјајан меч одиграли су Ђоковић и Тим. Нашем тенисеру припао је први сет у тај-брејку. Узвратио је Тим у другом. Велика борба у одлучујућем сету, размена брејкова, а потом и неизвестан тај-брејк из којег Тим излази као победник. Нашем асупредстоји одлучујући меч против старог знанца Швајцарца Роџера Федерера.

Велика борба од самог старта меча. Новак је на почетку деловао сигурније и лакше је освајао своје сервисе. Прву брејк прилику освојио је у четвртом гему и искористио је. Међутим, Аустријанац узвраћа већ у наредном. Потом наш тенисер пропушта три брејк прилике.

Уследио је период сета у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис па је он решен у тај-брејку.

Новак је у два наврата долазио до мини-брејка предности, а Тим успевао да се врати. Међутим, Ђоковић је био неумољив и при резултату 5:5 је поново одузео сервис противнику, а потом је био сигуран на свој и тако решио сет у своју корист - 7:5 у тај-брејку.

Други сет донео је много бољу игру Аустријанца, који уз један брејк долази до предности од 3:0. Новак успева да прекине серију противника, а потом је покушавао да се врати у сет. Константно је притискао сервис противника. Међутим, Тим је успевао да одбије негове покушаје и добије други сет са 6:3.

На старту одлучујућег сета, Тим одузива сервис нашем тенисеру. Новак у шестом гему враћа брејк и стиже до изједначења - 3:3. Потом су оба тенисера била убедљива на свој сервис - 5:4.

Новак после велике борбе није успео да се избори за брејк шансу у наредном гему. То је пошло за руком Тиму у наредном гему, који осваја без изгубљеног поена и дошао је у прилику да сервисом реши меч у своју корист. Међутим, Новак успева да врати брејк, па је победник одлучен у тај-брејку.

Новак је добро ушао у тај-брејк. Два мини брејка на старту ипак нису му била довољна да реши меч у своју корсти. Тим је имао више среће и концентрације у одлучујућим моментима и решио је тај-брејк у своју корист.

Резултате мечева из Лондона и распоред турнира можете погледати ОВДЕ

Ток меча:

00.00 – Крај меча. Доминик Тим осваја тај брејк са 7:5. Новак уз два мини-брејка долази до 3:0. Тим успева да врати један и смањи на 3:1. Потом су обојица била сигурна на своје сервисе 4:2. Тим враћа и други мини-бреј - 4:4, а онда он долази до предности 4:5. Тим потом осваја две сет лопте. Није искористио прву на свој сервис. Другу на сервис нашег тенисера користи и решава меч у своју корист.

23.49 – Новак узвраћа, сада он има две везане брејк прилике. Корисит прву и у последњем тренутку враћа брејк. Тај-брејк одлучује победника.

23.46 – Дуплом сервис грешком Новак дозвољава противнику да дође до 0:30, а потом и до три везане брејк шансе. Користи прву и води са 6:5.

23.42 - Велика борба у наредном гему, Ђоковић притиска сервис противника и долази до изједначења. Ипак Тим успева да одбије напад нашег аса и освоји гем - 5:5.

23.34 – Нови гем са нулом за нашег тенисера - 5:4.

23.33 – Аустријанац узвраћа истом мером - 4:4.

23.29 – Новак осваја гем без изгубљеног поена и води са 4:3.

23.28 – Ђоковић притиска сервис противника - 0:30.  Потом осваја две везане брејк шансе. Користи прву и враћа брејк - 3:3.

23.22 – Оба тенисера освајају своје сервисе - 2:3.

23.13 – Наш тенисер прекида серију противника, осваја свој сервис и смањује на 1:2.

23.11 – Сада прети наш тенисер, 15:30, а потом осваја две везане брејк прилике. Сјајни сервиси противника - изједначење. Потом Ђоковић долази до треће шансе у овом гему, али и она одлази у неповрат. Тим везује још два поена и осваја гем - 0:2.  

23.04 – Новака не служи први сервис, што користи Тим и осваја две везане брејк лопте, користи прву и долази до раног брејка - 0:1.

22.56 – Крај другог сета. Тим успева да приведе сет крају - 6:3 у другом сету. Трећи сет одлучиће победника.

22.50 – Потом оба тенисера освајају своје сервисе - 2:5.

22.42 – Ђоковић покушава да узврати, стиже до изједначења. Уследило је још једно изједначење после предности за противника. Потом и нова гем лопта за Тима, коју користи и води са 4:1.  

22.35 – Новак прекида серију Аустријанца и смањује на 1:3.

22.31 – Уз мало проблема Аустријанац осваја свој серви и води са 3:0.

22.29 – Након освојеног свог сервиса Тим успева да одузме сервис нашем тенисеру и поведе са 2:0.

22.15 – Крај првог сета. Новак добија први сет у тај-брејку. Први је до мини-брејка дошао наш тенисер - 2:0. Тим успева да врати мини-брејк 3:2. Дуплом сервис грешком противник поклања предност нашем тенисериу - 4:2. Противник поново одузима сервис Новаку и смањује на 5:4. Новим мини-брејком Новак први долази до сет лопте на свој сервис, користи је за 7:5 у тај брејку.

22.05 – Тим осваја свој сервис - 6:6. Следи тај-брејк.

22.01 – Новак са нулом осваја свој сервис - 6:5.

21.59 – У наредном гему Новак покушава да дође до сет лопте. Међутим, након изједначења, Тим успева да веже два поена и освоји гем, 5:5. 

21.52 – Оба тенисера освајају своје сервисе - 5:4.

21.42 – Ђоковић лако осваја свој сервис гем - 4:3.

21.40 – Новак поново напада сервис противника, после 15:30, успева да освоји нову брејк прилику. Пропушта је, међутим, након изједначења, осваја нову, али и она одлази у неповрат. Сјајна бекенд паралела нашег тенисера, трећа брејк шанса. Сјајан сервис у тело и уследило је ново изједанчење. Потом Тим има гем лопту, после дуге размене успева да је искористи. Гем је трајао осам минута игре.

21.30 – Тим покушава да узврати, сада он притиска сервис нашег тенисера - 0:30. Потом долази до три везане брејк прилике. Користи прву и враћа брејк, 3:2.  

21.26 – Ђоковић притиска сервис противника, и после изједначења долази до прве брејк шансе. Користи је и води са 3:1.

21.19 – Наш тенисер осваја гем без изгубљеног поена - 2:1.

21.18 – Противник, уз мало проблема, осваја свој сервис, 1:1.

21.14 – Ђоковић је сигуран на старту меча - 1:0.

21.12 – Почео је меч ...

21.05 – Меч ће сервисом отворити Новак Ђоковић

21.04 – Тенисери су изашли на терен О2 арене. Након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво