Надал: Сет од 6:0 против Новака се вероватно неће поновити

Шпански тенисер Рафаел Надал био је презадовољан победом над Новаком Ђоковићем и освајањем мастерса у Риму. Надал је у недељу савладао Ђоковића резултатом 6:0, 4:6, 6:1 и дошао до првог пехара у сезони.

"Бик са Маљорке" је тако освојио 34. трофеј из серије 1.000 и поново се осамио на вечној листи, испред српског играча који има 33.

Тај дуел обележио је и фантастичан први сет који је Рафа решио "са нулом", што се први пут десило у њиховим међусобним мечевима, а до сада су одиграли 144 сета.

"Да ли добијем сет са 6:0 или 6:4, исто ми је. Не размишљам превише о томе. У финалу сам одиграо одличан меч, нисам правио грешке. Био сам агресиван и мењао ритам. Некада се овакви дани догоде и нису уобичајени. Вероватно се неће десити поново", рекао је Надал.

Освајач 17 гренд слем титула је смањио на 28-26 у међусобном скору.

"Више пута сам поновио, посебно је играти против Новака јер је он велики део историје нашег спорта. Ово је највеће ривалство у тенису, зар не? Увек је посебно, данас сам био бољи ја, претходних неколико пута он. Срећнији сам због титуле, него што сам надиграо Новака. Посебно сам срећан због веома високог нивоа игре."

За крај, други тенисер света верује да у доброј форми иде на Ролан Гарос, који почиње у недељу.

"Најважније за мене је то што осећам да добро играм, што сам здрав и што имам енергију која ми је потребна. У последње време сам био све бољи из седмице у седмицу и сада сам коначно освојио трофеј. Важна победа за мене", закључио је Надал.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво