Ђоковић доминантно до седме титуле у Мелбурну!

Ђоковић – Надал 3:0 (6:3, 6:2 и 6:3). Феноменалном игром у финалу српски тенисер Новак Ђоковић савладао је свог великог ривала Рафаела Надала са 3:0 у сетовима и доминантно дошао до седмог трофеја на Аустралијан опену и 15. гренд слем титуле у каријери.

Ђоковић је доминирао од почетка па током целог меча, који резултатски није био уобичајено драматичан као већина дуела ових супарника, али је по квалитету приказане игре и надметања био на врло високом нивоу.

Већ на самом старту, на првом сервис гему Надала, Ђоковић долази до две брејк шансе и већ прву претвара у вођство које потом одржава до краја сета за вођство од 1:0.

У наставку се води изједначена борба све до средине другог сета када Ђоковић на 2:2 опет долази у ситуацију да направи брејк и поново прву шансу и користи. Потом прави још један брејк за убедљивих 6:2 на крају другог сета у финалу турнира у Мелбурну.

И у трећем сету се ситуација поновила готово као у предходна два. Већ на другом сервис гему Надала, Новак прави велики притисак и одузима сервис противнику, који овога пута успео да спаси прву брејк лопту, али узалуд.

Потом је све било рутина до коначних и 3:0 у сетовима за освајање трофеја Отвореног првенства Аустралије.

Овом победом Ђоковић је наставио низ тријумфа у међусобним дуелима са Надалом и сада води са 28:25.

Седмом титулом у Мелбурну поставио је рекорд за будуће генерације, јер то до сада никоме није пошло за руком, а уједно је освојио и 15. гренд слем титулу у каријери. 

Ђоковићу је на име награде за победника Аустралијан опена припало 4.100.000 аустралијских долара, док је Надал добио чек на упола мањи износ.

Ток меча:

11.50 - И други брејк за Новака којим осваја трећи сет са 6:3, а тиме и цео меч са 3:0 у финалу Мелбурна.

11.43 - Ђоковић осваја свој сервис гем и потврђује вођство са 5:3 у трећем сету после два сата игре. Надал сервира за останак у мечу.

11.32 - Прва брејк шанса за Надала после више од сат и 40 минута игре. Ипак, Новак успева да анулира ту брејк шансу и осваја предност за гем лопту. А онда осваја поен за 4:2 у трећем сету.

11.19 - Нови брејк за Новака! Већ на другом сервис гему Надала, Ђоковић осваја две брејк шансе. Надал успева да анулира прву брејк шансу, али Ђоковић у наредном покушају осваја поен за вођство од 2:1 у трећем сету.

11.03 - Ђоковић осваја и други сет за 2:0 у финалу! Новак поново рутински, без изгубљеног поена, осваја свој сервис гем за 6:2 у другом сету.  

10.59 - Нови брејк за Ђоковића! сјајном серијом удараца са основне линије Новак успева да поново одузме сервис Надалу и дође надомак освајања и другог сета - 5:2! 

10.54 - Велико искушење за Новака, брејк шансе за Надала али ипак српски тенисер проналзи начин да освоји гем и потврди предност - 4:2.

10.44 - Брејк за Новака и у другом сету! На трећем сервис гему Надала Ђоковић успева да освојипрве две брејк шансе у другом гему. Већ прву шнсу Новак претвара у предност од 3:2 и сервира да потврди брејк.

10.32 - Новак рутински долази до 1:1 без изгубљеног поена у свом првом сервис гему другог сета.

10.29 - Надал први сервира у другом сету и успева да сачува сервис за 1:0.

10.23 - Ђоковић рутински осваја свој сервис гем за 6:3 и вођство од 1:0 после првог сета у финалу Мелбурна.

10.18 - Надал осваја свој сервис гем без изгубљеног поена, први пут у досадашњем току меча, и остаје у првом сету. На 5:3 Новак сервира за освајање сета.

10.13 - Ђоковић са лакоћом долази и до 5:2, Надал сервира за останак у првом сету.

10.10 - Нови кратки, сигурни и доминантни сервис гем за Ђоковића - 4:1, потом и Надал осваја свој сервис гем за 4:2. 

10.02 - Иако се поново суочавао са губитком гема на свој сервис, Надал ипак успева некако да се извуче из те ситуације и освоји први поен у финалу - 3:1. 

09.53 - Брејк за Новака! Надал покушава да узврати, али Ђоковић осваја две брејк шансе од којих већ прву претвара у вођство од 2:0 у првом сету. Потом сервира да потврди предност и без изгубљеног поена стиже и до 3:0.

09.48 - Новак самоуверено осваја свој сервис гем без изгубљеног поена за 1:0 на почетку првог сета.

09.40 - Ђоковић и Надал излазе на терен "Род Лејвер арене2 на загревање. За неколико минута почиње меч, а први на сервису биће Новак Ђоковић.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво