Ђоковић претекао Конорса по броју победа на гренд слемовима

Новак Ђоковић је победом над Мартином Клижаном претекао Џимија Конорса на другом месту на листи играча са највише победа на гренд слем турнирима.

Најбољи српски тенисер савладао је Мартина Клижана у првом колу Вимблдона и тако стигао до 234. победе на гренд слемовима, чиме је за један тријумф претекао Џимија Конорса на другом месту листе.

На првом месту је неприкосновени Роџер Федерер са 314 победа, док је четврти Андре Агаси са 224 тријумфа. Следи Лендл, а онда Рафаел Надал са 217 тријумфа.

Ђоковић држи четврто место по укупном броју титула на најважнијим турнирима (12 трофеја), а испред њега су Федерер (18), Надал (15) и Сампрас (14).

Ђоковић је трећи у историји тениса по броју гренд слем финала (21), дели са Конорсом друго место по броју гренд слем полуфинала (31), док је трећи по броју четвртфинала (38).

Ђоковић је трећи и по проценту остварених победа на гренд слемовима (86,029 одсто), а испред њега су Бјерн Борг (89,8 одсто) и Рафа Надал (87,1 одсто), док је на четвртом месту Роџер Федерер (86,027 одсто).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво