Агаси: Новак ће опет бити на врху

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић у уторак започиње своју кампању на травнатим теренима Вимблдона, Гренд слема који је освајао три пута у каријери. Новак је освојеним Истборном стекао одређену дозу самопоуздања, и по речима његовог тренера Андреа Агасија "поседује оно што је потребно да се врати на врх".

Српски тенисер је победом у финалу Истборна освојио први трофеј још од јануара, што је свакако улило велику дозу самопоуздања некадашњем најбољем играчу на планети.

"Мислим да не би било велико изненађење да се Новак врати на трон. Може ли тенисер као он да нађе начин да учини то? Наравно да може. То је план и сада и увек - да се постаје бољи и да се верује у победе, а та вера мора бити ваша и само ваша. Мислим да има довољно моментума и позитивне енергије да ту жељу, сан и наду претвори у стварност", изјавио је Агаси, преноси Гардијан.

Новак и Агаси су сарадњу почели крајем маја, а према речима Американца, "сада се много боље познају и разумеју".

"Познајем га много више сада него када сам прихватио место у његовом стручном штабу и то је веома битно. Одговорно могу да кажем да постоји велика вера у наш план и да ћемо се тог плана држати. Биће то један процес учења и решавања проблема, али ја уживам да стално учим нешто ново. Уживам док му дајем савете и уверен сам да ће он поново бити најбоља верзија себе", додао је Американац.

Ђоковић је навео проблеме у приватном животу као један од разлога његовог пада.

"Када видите неког ко је остварио толико и онда када се то све у нашим очима промени током ноћи, то онда нема никакве везе са тенисом, већ са неким другим разлозима, инспирацијом и тражењем оног што вас испуњава. Ваше срце и ваш ум су као рачун у банци... Морате да им дајете више него што узимате. Када пређете ту линију, банкротирате", објаснио је Агаси.

Он је убеђен да ће Новак наћи начина да се врати на врх, шта год да се деси на Вимблдону.

"Нисам толико заинтересован у његов краткотрајни успех. Заинтересован сам у то да га вратим у све оно што најбоље зна да ради као тенисер. Само му је потребно дати савет како до тога да дође. Имам велико поверење и не бринем се за проналажење решења његових проблема", додао је Агаси.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво