Канада води, синглови одлучују

Зимоњић/Бозољац - Нестор/Поспишил 2:3 (7:6/8:6/ 4:6, 6:3, 6:7/5:7/ 8:10). Нестор и Поспишил савладали Зимоњића и Бозољца са 3:2 и донели предност Канади у укупном скору 2:1. Велика борба два изједначена дубла, финалисту Дејвис купа одлучиће сингл мечеви у недељу.

Дејвис куп репрезентација Канаде повела је са 2:1 против Србије у полуфиналу тог такмичења, пошто су у Београдској арени Данијел Нестор и Вашек Поспишил савладали Илију Бозољца и Ненада Зимоњића са 3:2, по сетовима 6:7 (6:8), 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), 10:8.

Меч је трајао четири сата и 21 минут.

"Момци су заиста дали све од себе, ово су тешки мечеви, али сутра нам остају још два дуела у синглу. Наша предност је што Новак сутра први излази на терен, а Јанко игра против Поспишила који ће после ова два дана имати мање енергије", рекао је за Радио-телевизију Србије после меча селектор Богдан Обрадовић.

Одлука о коначном победнику пашће сутра, када се играју још два меча у синглу.

Од 14 сати снаге ће одмерити Новак Ђоковић и Милош Раонић, док ће након њих на терен Јанко Типсаревић и Вашек Поспишил.

Првог дана такмичења, у петак, вођство Србији донео је Ђоковицх победом над Поспишилом, а изједначио је Раонић против Типсаревића.

Овако је текао меч дублова:

20.34 - На жалост, Нестор и Поспишил користе другу меч лопту и добијају меч са 3:2 (10:8 у петом сету). Канада води са 2:1 у полуфиналу Дејвис купа, Србија није рекла последњу реч, у недељу у синглу играју Ђоковић - Раонић и Типсаревић - Поспишил.

20.26 - Тек у 17. гему петог сета видели смо брејк. На жалост, направили су га Канађани и сада сервирају за укупно вођство у дуелу од 2:1. 

20.13 - Ни после 14 одиграних гемова у петом сету не назире се победник овог тениског маратона. Сва четворица тенисре прилично сигурно сервирају, ко код да изађе као победник из овог меча, биће потпуно заслужено! 

19.54 - Девет гемова одиграли су српски и канадски тенисери у петом, одлучујућем сету. Брејка нема, победник се, за сад, ни не назире... 

19.20 - Канађани добијају тај-брејк четвртог сета и одводе меч у одлучујући део игре - 7:6 (7:5). 

19.10 - Победника четвртог сета одлучиће тај-брејк. У овом делу меча није било брејка. 

18.56 - После осам одиграних гемова у четвртом сету, нема брејка. 

18.26 - Успели су Бозољац и Зимоњић да задрже брејк предности до краја трећег сета и поново воде против Нестора и Поспишила - 2:1 за Србију.

18.15 - Зимоњић и Бозољац праве брејк на сервис Посипишила у шестом гему трећег сета, па имају лепу прилику да поведу у дубл мечу. 

17.42 - Србија не успева да стигне предност Канађана. При резултату 5:4 за госте сервира Поспишил и добија свој гем, самим тим и меч. Изједначење у Арени - 1:1.

17.28 - Нису српски тенисери имали среће. Прво су протпустили неколико прилика да одузму сервис Данијела Нестора, а онда је услед пада концентрације свој сервис изгубио Ненад Зимоњић. Канада има брејк предности у другом сету и води са 3:2. 

17.05 - Србија после велике борбе осваја први сет. Чак три сет лопте спасли су наши тенисери, да би на сервис Бозољца освојили први сет, 8:6 у тај-брејку.

16.53 - После 12 одиграних гемова у првом сету нема победника, тај-брејк ће одлучити освајача првог дела игре. 

16.43 - Канадски дубл ипак успева да врати брејк, као и да освоји наредни гем. Сада је 5:4 за госте, Зимоњић серира за останак Србије у сету. 

16.33 - Наши момци чувају брек предности - 4:2. 

16.30 - Канађани смањују предност Србије - 3:2.

16.25 - Нови поен за наш дубл, који води у првом сету са 3:1. 

16.22 - Први поен за Канаду - 2:1. 

16.20 - Наши тенисери потврђују брејк и воде са 2:0 у првом сету. 

16.15 - Брејк за Србију одмах на старту за предност од 1:0. 

16.10 - Почео је меч дублова. Први на сервису биће Канађани. 

15.50 - Ускоро почиње меч дублова Србије и Канаде. Наш тим чиниће Ненад Зимоњић и Илија Бозољац.

13.55 - Поводом одлуке Светске тениске федерације да Виктору Троицком забрани улаз у Београдску Арену током меча Србија - Канада, огласио се и најбољи светски тенисер, Новак Ђоковић. "Желим да Виктор добије случај пред Судом за арбитражу у спорту у Лозану. У целој овој ситуацији, он није кривац. То што му је забрањен улазак у Арену ме је изненадило, зато што није ни терориста, ни убица. Никоме не би сметало да буде овде, зато што је он пре свега наш пријатељ и не би утицао на нас током мечева", рекао је Ђоковић.  

12.50 - Иако је Илија Бозољац пријављен као пар, за дубл неприкосновеног Ненада Зимоњића, постоји могућност да му саиграч буде први рекет света - Новак Ђоковић! "Видећемо, све је могуће. Разговараћемо са селектором, да видимо шта он мисли, па ћемо донети одлуку", рекао је Ђоковић и оставио отворену могућност да се и данас нађе на терену. Коначан спиак играча који ће наступати у дублу мора бити предат до 15 часова, тако да ћемо тада са сигурношћу знати ко ће играти са Зимоњићем. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво