Отворен пут до финала Вимблдона

Пуно среће на жребу за Новака Ђоковића. Најбољи светски тенисер избегао Федерера, Надала и Марија на путу до финала трећег Грен слема сезоне. Бердих могући противник у четвртфиналу, Ферер или Дел Потро у полуфиналу. Српски дерби на самом отварању, Јанко Типсаревић против Виктора Троицког.

Новак Ђоковић има пуно право да буде презадовољан жребом за Вимблдон. Најбољи тенисер света је, уз све поштовање потенцијалних противника, запао у далеко лакшу половину костура и пред њим је далеко лакши пут до вимлдонског финала.

Ђоковић би против Рафаела Надала, Роџера Федерера и Ендија Марија могао да игра тек у последњем мечу на турниру.

Противник Новака Ђоковића у првом колу биће Немац Флоријан Мајер, 33. играч света и прошлогодишњи четвртфиналиста трећег Грен сема сезоне. У поменутом мечу га је победио управо Ђоковић, са 3:0 у сетовима. Два тенисера су одиграла још два меча поред овог, и српски тенисер је у оба славио.

Иначе, прво коло ће обележити српски дерби, јер ће Јанко Типсаревић играти против Виктора Троицког. Јанко тренутно води у међусобним дуелима са 2:1.

Пројекције показују да би Ђоковић први већи испит могао да има у четвртфиналу, када би могао да се састане са Томашом Бердихом. У полуфиналу ће играти против бољег из дуела Давид Ферер - Хуан Мартин Дел Потро.

На другој страни, врло је могуће да Роџер Федерер и Рафаел Надал укрсте рекете већ у четвртфиналу.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво