Читај ми!

Познати сви учесници Евробаскета

Финска и Португал кроз додатне квалификације успели да обезбеде учешће на Европском првенству у Литванији. Мађарска изгубила све четири утакмице у доигравању. ЕП стартује 31. августа.

После успешно окончаних квалификација познат је састав свих група за Еуробаскет у Литванији. Доигравање је дало право Финској и Португалу да се такмиче на финалном турниру најбољих европских кошаркашких репрезентација.

Финци су након великог преокрета савладали Португал у четвртој утакмици квалификација. Предвођени одличним Тимом Раником, они су са све четири победе обезбедили наступ на ЕП у Литванији и место у групи Ц са селекцијама Грчке, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

Португал је забележио учинак од две победе и два пораза, изгубивши оба меча од Финске и тако изборио право учешћа на шампионату Старог континента. Португалци ће играти у групи А у којој су још смештене репрезентације Шпаније, Турске, Пољске, Велике Британије и домаћина Литваније.

Последње место у додатним квалификацијама заузела је Мађарска, која није забележила ниједну победу.

Европско првенство у Литванији игра се од 31. августа до 18. септембра у Литванији.

ГРУПА А: Шпанија, Турска, Пољска, Португал, Велика Британија, Литванија.
ГРУПА Б: Србија, Немачка, Италија, Француска, Летонија, Израел.
ГРУПА Ц: Грчка, Хрватска, Босна и Херцеговина, Финска, Македонија, Црна Гора
ГРУПА Д: Русија, Словенија, Бугарска, Грузија, Украјина, Белгија.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво