Умор није оправдање

Лоше смо почели, примили чак 13 поена, а за то време направили само један фаул. На тај начин смо Немцима улили самопоуздање, изјавио је селектор Србије Душан Ивковић, који је посебно истакао да умор због четири одигране утакмице у пет дана и пута из Словеније ка Турској, сигурно није изговор за пораз и свеукупно бледо издање.

Селектор Ивковић оценио је да је репрезeнтација Србије играла лоше и да није смела да изгуби од Немаца.

"Орлови" су доживели први пораз на припремама за Европско првенство. Савладали су их Немци на почетку турнира " Спор тото светски куп".

Селектор Душан Ивковић сматра да умор од учешћа на турниру у Љубљани и напоран пут до Измира не може да буде оправдање, као ни то што против "панцера" нису играли Крстић, Теодосић и Трипковић.

"Играли смо лоше", почео је Ивковић причу за сајт Кошаркашког савеза Србије.

"Лоше смо почели, примили чак 13 поена, а за то време направили само један фаул. На тај начин смо Немцима улили самопоуздање", додао је први српски стручњак.

Када се тако лоше одиграју почетак и крај утакмице, пораз је неминован.

"На крају, када смо имали прилику да ипак дођемо до победе, одиграли смо и лошу завршницу. Ова утакмица је сигурно била далеко испод квалитета мечева које смо играли у Љубљани".

Ивковић није желео да тражи алиби.

"Умор играча није оправдање за лошу игру, али је чињеница да смо за пет дана одиграли четири утакмице, уз веома напорно путовање од Љубљане, преко Истанбула, до Измира. Такође, ни то што смо одмарали Теодосића, Трипковића и Крстића није оправдање за пораз. Сматрам да је и у оваквом саставу, требало да победимо".

Прилику за поправни "орлови" ће имати већ у петак.

"Остаје нам да се добро спремимо за дуел са Украјином и да одиграмо много боље", закључио је Душан Ивковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво