Читај ми!

Турнир шест нација

Финале: Србија - Хрватска

Одличном игром, нарочито у првом полувремену, Србија савладала БиХ са 82:61 и пласирала се у финале "Турнира шест нација". Крстић и Теодосић предводили "орлове", Телетовић најбољи код противника. У финалу, Србија ће играти против Хрватске која је савладала селекцију Словеније резултатом 65:60.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале "Турнира шест нација", пошто је у Љубљани савладала Босну и Херцеговину са 82:61 (25:10, 24:19, 20:11, 13:21). У финалу, Србија ће играти против Хрватске, која је била боља од Словеније са 65:60.

"Орлови" су одлично одиграли прву четвртину. Одбрана је функционисала веома добро, Мирза Телетовић потпуно је заустављен, а у нападу су доминирали наши центри. Од првих 20 поена наше репрезентације, Крстић је постигао 14, а Мачван шест. До краја првог дела, Србија је подигла разлику на 25:10.

Први део друге четвртине протекао је у равноправној борби, а онда "орлови" додају гас. Серијом тројки (Теодосић, Савановић, Рашић, Кешељ) Србија подиже предност над репрезентацијом БиХ и на полувреме се одлази са великих 20 поена предности (49:29).

За разлику од меча против Македоније, наше репрезентативце одлично је служио шут за три поена, у чему је предњачио Александар Рашић. Милош Теодосић подизао је малобројну публику на ноге својим "немогућим" асистенцијама, па је Србија на последњи одмор отишла са великом предношћу (69:40).

Последњу четвртину Србија је одиграла нешто опуштеније. У игри није било Теодосића и Крстића, па је ту чињеницу искористила репрезентација Босне и Херцеговине да, нешто организованијом игром смањи коначан резултат. Распуцао се у последњем делу игре и Мирза Телетовић, али није успео да спречи убедљиву победу "орлова" (82:61).

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво