Партизан и даље први

Кошаркаши Партизана победили су у Београду чешки Нимбурк са 86:75 (21:13, 24:21, 22:18, 19:23), у утакмици 20. кола Јадранске лиге.

Најефикаснији у победничком тиму био је Куртис Џерелс са 19 поена и девет скокова, Џејмс Гист додао је 17, уз такође, девет скокова, 15 је постигао Драган Милосављевић, а 12 Душан Кецман.

У тиму Нимбурка, Павел Пумпрла био је најефикаснији са 19 поена, док је Павел Слезак додао 16, а Петр Бенда 14.

Партизан дели прво место на табели регионалног такмичења са Крком, пошто обе екипе имају по 13 победа и седам пораза, док је Нимбурк девети са девет победа и 11 пораза.

Партизан је добро почео утакмицу, повео је са 8:0, после две тројке Драгана Милосављевића и поенима Кецмана и предност је одржавао током целе деонице. Највећу разлику од 10 поена "црно-бели" су стекли после поена Џерелса за 21:11.

Шампион Србије је и у наставку чувао предност, али су се гости серијом од 8:0, највише захваљујући Пумпрли приближили на 27:26. Партизан је успео да одбије напад противника и поведе са 36:29, а до краја полувремена поенима Џерелса отишао је на 45:34.

Изабраници Владе Јовановића су у 32. минуту, поенима Гиста, повели са 52:39, а предност су чували преко Кецмана, Нејтана Џаваија и Џерелса. У последњој деоници, "црно-бели" су до максималних 18 поена дошли закуцавањем Гиста за 73:55, а Нимбурк је до краја успео да смањи заостатак.

У следећем колу, Партизан ће играти против последњепласиране Црвене звезде, док ће Нимбурк на свом терену играти са Хемофармом.

Тренер Партизана Влада Јовановић рекао је да су његови кошаркаши утакмицу против Нимбурка могли раније да преломе и избегну неизвесну завршницу.

"Могли смо да преломимо већ почетком другог полувремена, али смо поново неким почетничким грешкама и исхитреним шутем дошли до неизвесне завршнице", рекао је Јовановић на конференцији за новинаре после утакмице.

"Стекао сам утисак да можемо да одемо и до 20 разлике и тада бих могао да поштедим неке играче који су играли доста у претходном периоду као што је (Душан) Кецман, који је врло истрошен", додао је тренер шампиона Србије.

У тиму Партизана, није било Јана Веселија, због повреде прста, а Јовановић је рекао да то није ни мала ни велика повреда.

"Весели не тренира, јер не смемо да ризикујемо, али он ће играти у Купу", рекао је Јовановић и истакао да ће сутра бити познат тим за Куп Србије, пошто стручни штаб Партизана мора да одлучи који ће од странаца пропустити то такмичење.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво