Бо срушио Барсу, Реал смешан

Прошле сезоне су тврдили да је случајно, од вечерас постаје правило. Бо Мекејлеб може да победи Барсу. Бивши бек "црно-белих" постигао 21 поен, Милован Раковић 13. Нова брука Реала, Величковић кратко у игри и са слабим учинком. Агонија Цибоне се наставља.

Монтепаски нанео други пораз владајућем прваку Европе, Барселони, у утакмици после које је све похвале покупио Бо Мекејлеб, који је вукао екипу из Сијене са 21 поеном, док га је одлично пратио Милован Раковић са 13 поена и четири скока.

За Каталонце по 15 поена постигли су Еразем Лорбек и Пит Микаел. Монтепаски-Барселона 76:67.

Пројекат великог Реала, који је по доласку најављивао Еторе Месина, претвара се полако у пародију, пошто је "краљевски клуб" декласиран на гостовању у Белгији, а да ни у једној четвртини није успео да постигне више од 13 поена.

Резултат Шарлоа-Реал 67:49 и на први поглед делује лоше, а катастрофу је продубила чињеница да Белгијанци до сада нису имали ниједну победу у Евролиги, па је Фелипе Рејес, који је постигао 12 поена, једини играч вредан помена.

Таман кад су се сви понадали да је, можда, коначно завршен сукоб Месине и Новице Величковића, српски репрезентативац је у скандалозној представи Реала на терену провео једва четири минута, уз занемарљив учинак.

Скандалозан резултат производ је непоновљиво слабе реализације Реала, чији су играчи имали проценат успешности за два поена од свега 29 одсто, док су погодили свега једну тројку из 15 покушаја.

Фенербахче је забележио први пораз, и то од Шолеа 82:78. Играч утакмице био је Сами Мејиа са 29 поена, пет скокова и три асистенције. За екипу Невена Спахије, Роко Укић постигао је 15 поена, уз шест скокова и четири асистенције. Марко Томас слаб са три поена, уз четири скока и две асистенције.

Цибона је забележила и пети пораз у Евролиги, овај пут Лијетувос Ритас је победио, 90:62. Пораз Цибоне тим је већи, јер су Загрепчани пред почетак сезоне типовали на ту екипу и Шоле, као могуће сигурне жртве у лову на другу фазу такмичења.

Донекле равноправном Цибона се показала тек у другој четвртини, коју је добила резултатом 19:17. За екипу Александра Трифуновића дебитовао је Шарунас Јашикевичијус, али његових пет минута није донело претеране проблеме Цибони.

После Ефес Пилсена и Панатинаикоса, у Љубљани је пала и Валенсија. Унион Олимпија је победила - 72:68.

Шарлроа - Реал Мадрид 67:49
Рома - Олимпијакос 71:86
Лијетувос Ритас - Цибона 90:62
Шоле - Фенербахче 82:78
Монтепаски - Барселона 76:67
Олимпија - Валенсија 72:68

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво