Храбро на шампиона Шпаније

"Препустићемо нашем ривалу улогу фаворита. Очекујемо препуну дворану и сјајну атмосферу. На нама је да пружимо максимум и да се боримо до самог краја", нагласио је капитен партизана Петар Божић уочи сусрета са Кахом Лаборал у Евролиги. И тренер црно-белих, Влада Јовановић најавио жестоку борбу његових изабраника.

У среду хала "Пионир" поново постаје "бојно поље", на коме ће шампион Србије, Партизан, дочекати шпанског првака, екипу Кахе Лаборал.

Тим који је под вођством Душка Ивановића, прошле године срушио моћну Барселону у домаћем првенству сада долази у Београд да учини оно што Каталонцима није пошло за руком, да победи црно-беле.

Иако је важила за једног од фаворита за освајање Евролиге, Каха Лаборал је у последња два меча у европској елити забележила изненађујуће поразе, па у Београд долазе по тријумф који би их вратио у победничку серију.

Тренер Партизана, Влада Јовановић рекао је да његов тим не може претити шпанском шампиону, али да очекује да ће црно-бели играти жестоко свих 40 минута.

"Наш противник је стандардни евролигаш који већ годинама уназад постиже одличне резултате у најквалитетнијем континенталном клупском такмичењу. Минула два кола показала су да су рањиви, али ми се не заваравамо тиме. Свесни смо да би тријумф над Шпанцима за нас представљао прави подвиг", рекао је Јовановић за Мондо.

За колегу на клупи шпанске екипе, Душка Ивановића, стратег Партизана имао је само речи хвале, нагласивши да је у шпанској екипи створио препознатљив систем.

"Њему је управа дала 'одрешене руке'. Уочљиво је да Ивановић ангажује играче који се на лак начин уклапају у његов концепт рада. Овог лета отишао им је можда и највећи ас Бразилац Тјаго Сплитер, а од играча које су ангажовали истиче се пољски репрезентативац Давид Логан", додао је он.

Највећу опасност по свој тим Јовановић види од шпанског репрезентативца, Фернанда Сан Еметрија, који је "везивно ткиво" екипе, док је нагласио да црно-бели никако не би смели да занемаре ни бившег играча Црвене звезде, Немању Бјелицу.

Капитен Партизана, Петар Божић, поручио је да ће екипа пружити максимум и да ће се борити до самог краја.

"Препустићемо нашем ривалу улогу фаворита. Очекујемо препуну дворану и сјајну атмосферу коју умеју да приреде наши навијачи. На нама је да пружимо максимум и да се боримо до самог краја", нагласио је Божић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво