Читај ми!

Јокићев нови трипл дабл - Денвер после трилера изашао на крај са Пеликансима

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су екипу Њу Орлеанс пеликанса 99:98 и тако се учврстили на водећој позицији Западне конференције. Никола Јокић поново је изнео терет екипе на својим леђима уписавши нови трипл-дабл у сезони.

Денвер је стигао до јако важне победе којом се додатно дистанцира од Мемфиса али и од Сакрамента и Њу Орлеанса.

Два лица екипе из Колорада, тим Мајка Мелоуна је достигао врхунац потенцијала а потом је мало фалило да захваљујући несхватљивом паду у другом полувремену изгуби меч. 

Након прве четвртине која је била неизвесна уследила је тотална доминација Нагетса у другој деоници. Првопласирана екипа табеле играла је јако добру кошарку и водила са великих 19 поена разлике, да би домаћин у последњем нападу пред велику паузу двојком успео да ублажи заостатак пред наставак.

Са почетком треће четвртине почео је и тотални обрт снага на паркету. Денвер је изгубио решења за реализацију напада док су у одбрани били неусклађени чиме су ривалу дозволили доста лаких поена. 

Њу Орлеанс је постепено смањивао предност и у последњу деоницу ушао са прихватљивих седам поена заостатка. Домаћин је наставио да игра добро и у неколико наврата су прилазили на свега посед заостатка да би у последњим секундама и повели али је Никола Јокић у одлучујућим моментима игре "вадио кестење из ватре" поенима и добрим реакцијама како у нападу тако и у одбрани. 

Нагетси су захваљујући МВП-ју поново избегли пораз и одлепили се од ривала на табели.

Никола Јокић је поново уписао трипл-дабл, за 36 минута на паркету уписао је 25 поена уз 11 скокова и 10 асистенција. Џамал Мари постигао је исти број поена али уз већи број утрошених шутева. 

У пораженом тиму Сиџеј Меколум убацио је 20 поена, Алварадо је додао 17. 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво